ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η SEAT κερδίζει το διεθνώς αναγνωρισμένο “Lean Award” για την αποδοτικότητα των διαδικασιών παραγωγή της.

seat lean award

Το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell διακρίθηκε με το βραβείο Αυτοκινητιστικής Ορθολογικής Παραγωγής για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα της παραγωγικής του διαδικασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ισπανική εταιρεία ξεχώρισε στην σχετική, διεθνώς αναγνωρισμένη, ετήσια μελέτη που διεξάγεται από το γερμανικό έντυπο Automobil Produktion, του οποίου η κριτική επιτροπή στήριξε την απόφασή της, στις βελτιώσεις και τις συνεχείς καινοτομίες που εφαρμόζονται από τη SEAT τα τελευταία χρόνια για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής της διαδικασία.

Ο Αντιπρόεδρος Παραγωγής της SEAT Dr. Andreas Tostmann και ο επικεφαλής Παραγωγής του εργοστασίου του Martorell Dr. Stefan Loth παρέλαβαν το διεθνές βραβείο στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Wolfsburg, στη Γερμανία.

Για πρώτη φορά στα οχτώ χρόνια των βιομηχανικών αυτών βραβείων, η κριτική επιτροπή της γνωστής γερμανικής μελέτης βραβεύει με την πρώτη θέση ένα Ισπανικό εργοστάσιο. Σύμφωνα με την ομάδα εμπειρογνωμόνων της κριτικής επιτροπής, η SEAT έχει πετύχει την εφαρμογή και ανάπτυξη ενός παραγωγικού συστήματος που αντανακλά πλήρως τις αρχές της ορθολογικής παραγωγής βασισμένο στα να κάνει τα πράγματα πιο αποτελεσματικά κυρίως στους τομείς της ποιότητας, των μεταφορών και της ανάπτυξης του προσωπικού. “Είμαστε εντυπωσιασμένοι με το ορθολογικό πνεύμα που έχει υιοθετήσει η ομάδα της SEAT”, τόνισαν. 

Ο Dr. Tostmann ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή για το βραβείο: “Είμαστε περήφανοι που τα θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια αναγνωρίστηκαν διεθνώς”. Συνέχισε λέγοντας ότι το βραβείο “επιβεβαιώνει ότι η SEAT βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι και αποδεικνύει ότι η παραγωγικότητα, η ανταγωνιστικότητα και η ποιότητα της παραγωγικής μας διαδικασίας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο”. Αυτό το βραβείο είναι ένα σημείο εκκίνησης, σχολίασε ο Dr. Tostmann,“σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Ορθολογικής Παραγωγής, ο στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση”.

Ο  Dr. Loth πρόσθεσε ότι, επιπλέον το βραβείο “αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα της SEAT και προέρχεται από τη δέσμευση και τη συνέπεια που έδειξε κάθε ένας από τους εργαζόμενους της εταιρείας”.

Βραβείο Αυτοκινητιστικής Ορθολογικής Παραγωγής

Από το 2006 η μελέτη Αυτοκινητιστικής Ορθολογικής Παραγωγής που οργανώνεται από το εμπορικό έντυπο AUTOMOBIL PRODUKTION και την εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων Agamus Consult ερευνά ποιες είναι οι καλύτερες δομές όσον αφορά την καινοτομία και ευελιξία και τον τρόπο με τον οποίο αυτό έχει επιτευχθεί.

Αυτή ήταν η 8η απονομή του αναγνωρισμένου διεθνούς βραβείου, ενώ από το 2006 περισσότερα από 700 εργοστάσια σε περισσότερες από 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιταλίας έχουν συναγωνιστεί για αυτό το βραβείο, που είναι από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη.

focus fm