ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσίαση της νέας Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Θεσσαλονίκης

thessalonikiΗ νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, από τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκο Φωτίου. Όπως τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, η φιλοσοφία και η αντίληψη της νέας διαδικτυακής πύλης είναι τελείως διαφορετική, δεδομένου ότι πλέον στο επίκεντρο βρίσκεται ο χρήστης.

Τα μέτρα της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

kinisi aftokinitaΗ Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εορτασμού της Πρωτομαγιάς και συγκεκριμένα κατά το διάστημα από 28 Απριλίου μέχρι και 01 Μαΐου, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων προς και από την ύπαιθρο, θα λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο των δυνάμεων και των μέσων που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους – εισόδους της πόλης.

Οι νέοι αγρότες… εκπαιδεύονται

neoi agrotesΤο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σερρών θα υλοποιήσει προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, για τους Νέους Αγρότες, ενταγμένο στις Πράξεις 1, 2 και 3 «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)», Διαδικασίες υλοποίησης Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης στο πλαίσιο της Δράσης 1.1.1 «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου Μ01 «Δράσεις μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης» του ΠΑΑ 2014-202 Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), διάρκειας 150 ωρών (έναρξη 14/5/17 έως 30/9/17) με θέμα «Φυτά μεγάλης καλλιέργειας, Κηπευτικά, Ζωική Παραγωγή κ.λ.π.».

Άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών ζητά η αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

zimies apo pagetoΜετά τον παγετό που εκδηλώθηκε το διάστημα 20 – 22 Απριλίου και προκάλεσε ζημίες στις παραγωγές των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τον άμεσο, επιτόπιο έλεγχο των γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής σύσκεψης για τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Ολοκληρώθηκε η αποτύπωση του Αμπελώνα Κιλκίς

ampelonesΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς με την συνεισφορά των οινοποιείων της Π.Ε Κιλκίς, ολοκλήρωσε την αποτύπωση του Αμπελώνα Κιλκίς για την περίοδο 2015-2017. Στο βιβλίο που αποτελείται από δύο μέρη, μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τον Ελληνικό αμπελώνα με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία, για τα στρέμματα και τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα.

Θεσσαλονίκη: Πρόσκληση για πιστοποίηση πολυλειτουργικών αγροκτημάτων

polileitougika agroktimataΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για πιστοποίηση πολυλειτουργικών αγροκτημάτων (ΦΕΚ 1145/Β!/2017) με αριθμ. Πρωτ. 543/34450 του τμήματος Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγροτών, της Δ/νσης Προγραμματισμού και Εφαρμογών, της Γενικής Δ/νσης Βιώσιμης Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τους αθλητές Special Olympics βράβευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

special olimpicsΠαρουσία του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου των Special Olympics Ελλάδος κ. Διονύση Κοδέλλα, των περιφερειακών συμβούλων κας. Καρατζιούλα και κ. Τεληγιαννίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας βράβευσε το πρωί της Τετάρτης 26ης Απριλίου τους αθλητές της περιφερειακής μας ενότητας που έφεραν διακρίσεις από τους Χειμερινούς Αγώνες των Special Olympics, οι οποίοι διεξήχθησαν στην Αυστρία τον περασμένο Μάρτιο, καθώς και τους προπονητές τους.

Διαγραμμίσεις στις λαϊκές αγορές Εμπεδοκλέους και Μαλακοπής του Δήμου Θεσσαλονίκης

diagrammiseisΣτη διαγράμμιση και οριοθέτηση όλων των θέσεων στις λαϊκές αγορές της Εμπεδοκλέους στην Τούμπα και της Μαλακοπής, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία και τα Σωματεία των εμπόρων, παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών. Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου ολοκλήρωσαν σήμερα τις χαράξεις στη λαϊκή αγορά της Εμπεδοκλέους και συνεχίζουν τις εργασίες τους στη λαϊκή αγορά της Μαλακοπής. Οι διαγραμμίσεις διαμορφώνουν πλέον ευκρινή όρια για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και έρχονται σε συνέχεια των διαγραμμίσεων που έγιναν στις λαϊκές των Κουφαλίων και της Καλαμαριάς.

Ενημερωτική ομιλία για τη γεωργία ακριβείας στη Νάουσα

georgia akriveiasΤην Tετάρτη 3 Μαΐου και ώρες 18:00 – 20:00, στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με θέματα που αφορούν τη ‘γεωργία ακριβείας’. Η ομιλία αφορά παραγωγούς, γεωτεχνικούς και κάθε ενδιαφερόμενο. Υπεύθυνος οργάνωσης Θ. Σωτηρόπουλος (2332041548, thosotir@otenet.gr).

Δήμος Θέρμης: Οριοθέτηση των λαϊκών αγορών σε Νέα Ραιδεστό και Τρίλοφο

laiki agoraΚλιμάκιο της Επιτροπής Λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο κ. Δημήτρη Πολυμέρου, συνοδευόμενο από το εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου Θέρμης κ. Σταύρο Κουγιουμτζίδη, καθώς και από τους Προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Νέας Ραιδεστού κ.Παναγιώτη Κατρανιά και Τριλόφου κ. Αικατερίνης Λιόλιου, επισκέπτεται αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, τους χώρους όπου πρόκειται να λειτουργήσουν οι δύο νέες λαϊκές αγορές του δήμου Θέρμης.

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Ξεκινά νέος κύκλος των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της ΔΗΚΕΚΕ

dimarxeio kordeliou evosmouΞεκίνησαν οι εγγραφές για τον νέο κύκλο επιμορφωτικών προγραμμάτων που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο μέσα από καλλιτεχνικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.
Παιδιά και ενήλικες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να παρακολουθήσουν τα τμήματα της επιλογής τους με ιδιαίτερα χαμηλή οικονομική συνδρομή, αποκομίζοντας γνώσεις και εφόδια που θα συμβάλουν στην πνευματική αλλά και επαγγελματική τους ανάπτυξη και στην καλλιέργεια των καλλιτεχνικών τους δεξιοτήτων.

Δήμος Θερμαϊκού: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων

kompostopoiisiΜε στόχο της βελτίωση της περιβαλλοντικής προστασίας και της ποιότητας ζωής, ο Δήμος Θερμαϊκού υπέβαλε πρόταση και εγκρίθηκε η συμμετοχή μου στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας ‘’INTEREG IPA GREECE’’ και ακρωνύμιο ‘’BIOREAL’’, που αποβλέπει στη μείωση του όγκου των παραγόμενων οικιακών απορριμμάτων με την κομποστοποίησή τους. Η κομποστοποίηση είναι ο πιο άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης.

Θεσσαλονίκη: Συνεδριάζει αύριο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

antipiriki periodosΣυνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) της Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Απολογισμός χειμερινής περιόδου 2016-2017 και προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στις 10.30, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α’ 1, 1ος όροφος, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

ΥΠΑΑΤ: Συνάντηση Κόκκαλη με τευτλοπαραγωγούς

teftloparagogoiΣυνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου τευτλοπαραγωγών Πλατέος «Η Μακεδονία» και Μέλη της Ένωσης Αγροτών Farmers Union, είχε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Υφυπουργός κ. Βασίλης Κόκκαλης. Οι εκπρόσωποι των τευτλοπαραγωγών ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις σχετικά με θέματα που απασχολούν την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων.