ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017 από το Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

texniko programma161017Την τροποποίηση του «Τεχνικού Προγράμματος, έτους 2017, λόγω εγγραφής νέων ενδείξεων», ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στη διάρκεια της 19ης τακτικής συνεδρίασης. Οι νέες ενδείξεις αφορούν την ανέγερση δύο Ειδικών Σχολείων καθώς κρίνεται ότι σημειώνεται ανεπάρκεια αντίστοιχων χώρων στα όρια του Δήμου.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Δήμο Θέρμης για τη μεταφορά των μαθητών

metafora mathiton161017Αγανακτισμένοι, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ένωσαν τις φωνές τους νωρίς σήμερα το πρωί στο 2ο ΓΕΛ Μίκρας, στη δεύτερη προγραμματισμένη κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών του Δήμου Θέρμης, διεκδικώντας τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία. Η σχολική κοινότητα της περιοχής βγήκε για μία ακόμη φορά στο δρόμο με κεντρικό σύνθημα «Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν παιδεία, βάλτε τώρα τα λεωφορεία», απαιτώντας άμεση επίλυση του προβλήματος.

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού

thermaikos kathariotita161017Σε κινητοποιήσεις έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θερμαϊκού, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι του δήμου. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της δημοτικής αρχής να ανανεώσει τη σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο, ο οποίος αναλαμβάνει το έργο της καθαριότητας. Οι συμβασιούχοι ζητούν την ενίσχυση του στόλου με μηχανήματα, αλλά και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Διανομή τροφίμων στο Δήμο Θέρμης στις 19/10

trofima161017Τρόφιμα σε περίπου διακόσιους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, θα διανείμει το Κοινωνικό Πρατήριο του Δήμου Θέρμης. Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο όπως είναι γνωστό χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Θεσσαλονίκη: Εκδόθηκαν οι καταστάσεις πληρωμών βιολογικής κτηνοτροφίας έτους 2014

ktinotrofiaa161017Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι έχει εκδοθεί Αναλυτική Κατάσταση Πληρωμής Δικαιούχων και Κατάσταση Απορριπτομένων της Δράσης 1.2 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ έτους 2014. Η ανάρτηση των καταστάσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/10/2017 στον Πίνακα Ανακοινώσεων της υπηρεσίας μας (26ης Οκτωβρίου 64) για να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι και κάθε τρίτος πού έχει έννομο συμφέρον.

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Νέος χώρος πρασίνου άνωθεν του Περιφερειακού

xorosprasinou161017Με στόχο την ανάπτυξη του πρασίνου και τη δημιουργία πνευμόνων που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής των δημοτών, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου συνεχίζει τις παρεμβάσεις του μέσα από τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αναψυχής. Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού σχεδιασμού του Τμήματος Ανάπτυξης Πρασίνου εντάσσεται και η παράδοση ενός νέου χώρου πρασίνου στην οδό Πολυκράτους και Σαράντα Εκκλησιών, στη νεόδμητη περιοχή άνωθεν περιφερειακής οδού. Στη συγκεκριμένη έκταση, συνολικού εμβαδού περίπου 400 τμ, αφού έγινε η αποψίλωση των άγριων χόρτων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες τοποθέτησης αυτοματοποιημένου συστήματος ποτισμού, φυτεύτηκαν δέντρα και έγινε σπορά γκαζόν.

Εκδήλωση του ΚΕΠΑ σε συνεργασία με την ΔΕΘ Helexpo για τις Μικροπιστώσεις

kepa161017Τα Κέντρα Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS, που αποτελούν πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ, συμμετέχουν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην καμπάνια για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μικροπιστώσεων* και διοργανώνουν σε συνεργασία με την ΔΕΘ HELEXPO A.E. την εκδήλωση με θέμα “Fair Finance for All: Ισότιμη Πρόσβαση σε Πηγές Χρηματοδότησης”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, και ώρες 15:30 – 21:00, στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός”(Περίπτερο 8, εντός του Εκθεσιακού Χώρου της Helexpo).

Μ. Ζορπίδης: «Έγκλημα να μην εξαιρείται η πρώτη κατοικία»

zorpidis katoikia161017Με την αφορμή της αποκάλυψης ότι εκπλειστηριάστηκε η πρώτη κατοικία επαγγελματία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, για χρέη προς το ΙΚΑ, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, δήλωσε τα εξής:

Β. Αποστόλου: «Η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης»

apostolou161017Τη σημασία της ανάδειξης της ποιότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων και την αναγκαιότητα της σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τη γαστρονομία επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στην ομιλία του, κατά την τελετή εγκαινίων της διοργάνωσης «Imathia Quality: Τουριστικές, πολιτιστικές και γαστρονομικές διαδρομές της Ημαθίας», που πραγματοποιείται στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο 13-15 Οκτωβρίου).

Θεσσαλονίκη: Βίαιη επίθεση σε υπάλληλο του ΚΕΠ Σιδηροδρομικού Σταθμού- Τι αποφάσισε ο Δήμος

kep epithesi141017Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το συμβάν της βίαιης επίθεσης κατά υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017. Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, κλιμάκιο εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτό στο γραφείο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλονίκης, Νίκου Φωτίου.

Κιλκίς: Πληρωμή της δράσης 2.3 για τα σακχαρότευτλα

teftla kilkis131017Ανακοινώνεται ότι έχει αναρτηθεί στις 13/10/2017 η κατάσταση ανάρτησης πληρωμής και η κατάσταση ανάρτησης απορριπτόμενων - δεσμευμένων για την Δράση 2.3(Β) για το έτος 2015 (1η και 2η Πρόσκληση) στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής -ΠΕ Κιλκίς -(ΔΑΟΚ ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ) (Οδός Ανδρέα Παπανδρέου 3, 1ος όροφος Τ.Κ. 611 00), προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι και κάθε τρίτος που έχει έννομο συμφέρον και να υποβληθούν από τους δικαιούχους ενστάσεις (εφόσον συντρέχει λόγος) κατά των παραπάνω καταστάσεων από Δευτέρα 16/10/2017 έως και Παρασκευή 20/10/2017 στην ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκίς.

Οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας ζητούν εξηγήσεις για τους νεοεισερχόμενους στα προγράμματα βιολογικής

viokalliergites151017Νέα επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έστειλε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, σχετικά με την Υπουργική Απόφαση 2543/103240/3-10-2017 (ΦΕΚ Β' 3529/9-10-2017) που αφορά στην εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με τους ΕΚ 834/2007 και 889/2008 περί Βιολογικής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τονίζονται τα εξής:

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Εγγραφές στα τμήματα μουσικής της ΔΗΚΕΚΕ

kordelio mousiki131017Με στόχο να αποτελέσουν ένα σύγχρονο και πρότυπο εργαστήρι μουσικής παιδείας που θα εμπνεύσει και θα δώσει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις μουσικές τους δεξιότητες και τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, ξεκινά η λειτουργία των μουσικών προγραμμάτων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου.