ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Nέα πρωτοπόρα αθλητικά τμήματα για Α.Μ.Ε.Α.

tmimata gia amea13318Όπως είναι γνωστό από το 2003 λειτουργούν στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, τμήματα εκγύμνασης Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες (αυτισμός, σύνδρομο down, νοητικής υστέρησης, Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας -ΔΕΠΥ-)αλλά φέτος ο Δήμος προχώρησε και σε μία ακόμη πρωτοπορία.
Φέτος όμως και για πρώτη φορά στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού δημιουργήθηκαν και τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης για παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν 22 άτομα στα τμήματα: Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Ενόργανης γυμναστικής καθώς και στα τμήματα Ενηλίκων (Αίθουσα με Βάρη) πάντα με την καθοδήγηση Καθηγητή Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ειδική Αγωγή.

Ευχή της Δημοτικής Αρχής και ουσιαστική επιδίωξή της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης και της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε. οι οποίοι οργανώνουν τα τμήματα είναι τα προγράμματα αυτά να προσελκύσουν και να φιλοξενήσουν στους κόλπους τους όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες.

Στόχος του καινοτόμου αυτού προγράμματος είναι:
-Η κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα η αρμονική τους συνύπαρξη και συνεργασία με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης των τμημάτων και των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
-Η βελτιστοποίηση των αθλητικών δεξιοτήτων και της μυϊκής ενδυνάμωσης αυτών των ατόμων στα πλαίσια της εκγύμνασης του Προγράμματος Μαζικού Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 15 χρόνια λειτουργούν στο Δήμο τμήματα εκγύμνασης Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες (αυτισμός, σύνδρομο down, νοητικής υστέρησης, Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας -ΔΕΠΥ-).
Στα τμήματα αυτά συμμετέχουν άτομα ηλικίας 5 χρονών και άνω και ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες τους.

Σκοπός του προγράμματος είναι:
Βασικές αναπτυξιακές κινήσεις
Σωματογνωσία - Ιδιοδεκτικότητα
Επανάκτηση προηγούμενων κινητικών σταδίων στην εξέλιξή τους που μπορεί να έχουν χαθεί
Βελτίωση και εξέλιξη των κινητικών ικανοτήτων
Ψυχοκινητική δραστηριότητα
Προσανατολισμός στο χώρο
Αντιληπτικοκινητικός συντονισμός
Εκγύμναση - μυϊκή συναρμογή
Σωματική ευεξία και εκτόνωση

focus fm