ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεζοφάναρα με διακόπτες στον κόμβο Μακρυγιάννη δήμου Παύλου Μελά

pezofanara13918Κανονικά λειτουργεί ο φωτεινός σηματοδότης στον κόμβο της οδού Μακρυγιάννη και της Περιφερειακής, από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία έργων αναβάθμισης της Εσωτερικής Περιφερειακής οδού φρόντισε με τις απαραίτητες παρεμβάσεις να τοποθετήσει φανάρι κυκλοφορίας και να διαμορφώσει διάβαση, ενέργειες που διευκολύνουν όσους πεζούς μετακινούνται από και προς την περιοχή άνωθεν Περιφερειακού.

Πρόκειται για πεζοφάναρο με διακόπτη, που ενεργοποιείται από τον ίδιο τον πεζό, πατώντας το ειδικό κουμπί που υπάρχει πάνω στην κολώνα του σηματοδότη.

Από την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και οι διαγραμμίσεις στην περιοχή του κόμβου της οδού Μακρυγιάννη της Άνω Ηλιούπολης με την Περιφερειακή οδό και στο κυκλικό κόμβο που δημιουργήθηκε στην περιφερειακή οδό στο ύψος της οδού Ιθάκης, με αποτέλεσμα να προκύψουν σοβαρά προβλήματα στη διέλευση των πεζών.

Με σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Παύλου Μελά ενημέρωσε τους πολίτες για τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν και σήμερα.
Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή, να τηρούν την οδική σήμανση και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων.

Οι σημαντικές αλλαγές αφορούν τα παρακάτω:
1. Στην έξοδο από την οδό Μακρυγιάννη προς την περιφερειακή οδό επιτρέπεται η κατεύθυνση μόνο προς τα δεξιά (ανατολικά) και σχετική οδική σήμανση στο ύψος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία αλλά και λίγο πριν την έξοδο, ενημερώνει όσους κατευθύνονται προς Χαλκιδική ή Εύοσμο άνω της περιφερειακής (Βόρεια).
Επίσης ενημερώνονται όσοι επιθυμούν να κατευθυνθούν προς Μοναστηρίου (δυτικά), ότι θα πρέπει πριν την περιφερειακή να επιλέξουν αριστερά την οδό Πιερίδη, με δεύτερη πινακίδα μπροστά στο πρώην ζαχαροπλαστείο.
2. όσοι επιθυμούν μετά την έξοδό τους από την Μακρυγιάννη να κατευθυνθούν στον Εύοσμο βόρεια ή προς τη Μοναστηρίου, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ειδική πορεία μετά από σχετικές παρεμβάσεις επί της περιφερειακής.
3. δημιουργήθηκε νέος κόμβος στην περιφερειακή στο ύψος της οδού Ιθάκης, που επιτρέπει την είσοδο – έξοδο. Σχετική οδική σήμανση υπάρχει επί της Ιθάκης μετά το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά και πριν την έξοδο στην περιφερειακή.

Ήδη από την 27 Ιουλίου 2018, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είχε ανακοινώσει ότι «από την Τρίτη 31-7-2018, στην περιοχή του Ισόπεδου Κόμβου της οδού Μακρυγιάννη με την Εσωτερική Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, θα εφαρμοσθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τοπικής εμβέλειας, λόγω των έργων αναβάθμισης της Εσωτερικής Περιφερειακής οδού, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 5041/22-6-2018 Απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

Τακτική συνεργασία Δήμου Παύλου Μελά με τους κατασκευαστές για τη διευκόλυνση των κατοίκων

Το σημαντικό αυτό έργο θα βελτιώσει με την ολοκλήρωσή του, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης και θα εξοικονομείται χρόνος διαδρομής, γι αυτό και πέρα από την τακτική συνεργασία της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με τους κατασκευαστές, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Η πρώτη στο εργοτάξιο των κατασκευαστών στις 26 Μαϊου 2017 με θέμα τον αποκλεισμό της οδού Ωραιοκάστρου στο τμήμα άνωθεν της εσωτερικής περιφερειακής λόγω της κατασκευής της νέας γέφυρας στον κόμβο Λαγκαδά και περιφερειακής και νέα συνάντηση των δύο πλευρών στις 24 Ιουλίου 2017 με θέμα την επιτάχυνση των εργασιών στον συγκεκριμένο κόμβο, στην είσοδο της περιοχής της Νικόπολης.

focus fm