ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκινά το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Παύλου Μελά

frontistiria271117Ο Δήμος Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει και τη νέα σχολική χρονιά 2018 - 2019 τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το προηγούμενο σχολικό έτος λειτούργησαν συνολικά 30 τμήματα διαφόρων μαθημάτων για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και συμμετείχαν 150 μαθητές και μαθήτριες. Τα μαθήματα δίδαξαν 10 έμπειροι καθηγητές του Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του προγράμματος.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου συγχαίρει τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας παραδίδοντας μαθήματα θάρρους, επιμονής και αισιοδοξίας. Πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους, δίνοντας τους κουράγιο και δύναμη στον αγώνα τους καθώς επίσης, στους καθηγητές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αγκάλιασαν με αγάπη και στήριξαν τα παιδιά, οδηγώντας τα στην επιτυχία.

Δικαίωμα αίτησης για τη συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο έχουν οι γονείς-κηδεμόνες μαθητών-κατοίκων του Δήμου Παύλου Μελά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου και η ένταξη τους στο πρόγραμμα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το οικογενειακό εισόδημα, το οποίο συνεκτιμάται με την οικογενειακή κατάσταση (πολυτεκνία, μονογονεϊκότητα), την ανεργία των γονέων, κοινωνικά προβλήματα και αναπηρία.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου έχουν και όσοι μαθητές απέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και επιθυμούν να διαγωνιστούν και πάλι.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδόθηκε το τελευταίο τρίμηνο
3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας (φορολογικό έτος 2017) ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη δημόσια αρχή
4. Βεβαίωση κατοικίας ή φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ

Πρόσθετα δικαιολογητικά:

Για μονογονεϊκές οικογένειες:
1. Διαζευκτήριο ή δικαστική απόφαση,εάν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2. Υπεύθυνη δήλωση ότι τελεί σε διάσταση και δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό επιμέλειας παιδιών
3. Ληξιαρχική πράξη θανάτου σε περίπτωση χηρείας, εάν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για πολύτεκνες οικογένειες:
Κάρτα πολυτεκνίας αν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για γονείς με προβλήματα υγείας:
Απόφαση υγειονομικής επιτροπής για γονείς ή αδέρφια ΑΜΕΑ

Άνεργοι:
Βεβαίωση χρόνου ανεργίας γονέων

Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας θα διαρκέσουν έως το τέλος της εξεταστικής περιόδου και θα πραγματοποιούνται δωρεάν, απογευματινές ώρες, από εθελοντές εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Σταυρούπολης και στο κτίριο όπου στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία, Λήμνου 2, Νικόπολη.
Όσον αφορά στην κατάρτιση του προγράμματος, αυτό θα διαμορφωθεί ανάλογα με τον αριθμό αιτήσεων των ενδιαφερομένων γονέων και τα μαθήματα που θα ζητηθούν.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στo Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά στη διεύθυνση Λήμνου 2, Σταυρούπολη (Νικόπολη), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.
Πληροφορίες:
κ. Παπαποστόλου Αθηνά,τηλ.2310 020196, 2310 020160

focus fm