ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η υπόγεια οδός Μενεμένης

ipogeia menemenis81118Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης και κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης παραδόθηκε επιτέλους στην κυκλοφορία μόνον η υπόγεια οδός οχημάτων Μενεμένης (Αγίας Παρασκευής-Έλλης Αλεξίου Μοναστηρίου και αντιστρόφως). Σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας (Α.Π. 5108/7.9.18) ήταν δυνατή η απόδοση στην κυκλοφορία της υπόγειας οδού οχημάτων από 7.9.18.

Η υπόγεια πεζοδιάβαση δεν παραδόθηκε, παρά το γεγονός ότι η ΕΡΓΟΣΕ είχε εγγράφως ανακοινώσει ότι θα παραδίδονταν μαζί με την υπόγεια οδό.

Με πρωτοβουλία και ενέργειες της σημερινής διοίκησης του δήμου μας, σε συνεργασία με την υπηρεσία της ΕΡΓΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη και με τη συνεχή υποστήριξη του πρώη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου, ολοκληρώθηκε η μελέτη του συγκεκριμένου έργου (2012-2014). Ακολούθως εντάχθηκε σε πρόγραμμα και δημοπρατήθηκε στις 17.6.2014 με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 14.4.16 δηλαδή περίπου δύο χρόνια μετά τη δημοπράτηση και ολοκληρώθηκε με την σημερινή κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει τον κατάλογο έργων, τα οποία σύμφωνα με τον πολεοδομικό του σχεδιασμό έχει ήδη κατασκευάσει και έχει ήδη προγραμματίσει για κατασκευή ο δήμος μας (6ο Νηπιαγωγείο, 6ο Δημοτικό Σχολείο, Παιδικός Σταθμός που ήδη κατασκευάσθηκαν, ενταγμένη αστική ανάπλαση στην περιοχή, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Λύκειο, το 4ο Νηπιαγωγείο στην οδό Αφροδίτης και ο Ιερός Ναός Αγίου Πολυκάρπου που πρόκειται να κατασκευασθούν).

focus fm