ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η ώρα της σύνταξης ή η σύνταξη στην ώρα της; » από το Δήμο Παύλου Μελά και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ

ine gsee81118Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παύλου Μελά και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, σε μια κοινή προσπάθεια να ανταποκριθούν στην ανάγκη στοχευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων, διοργανώνουν εκδήλωση νομικής πληροφόρησης για το ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο, με θέμα: «Το ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 17:00 – 21:00, στον 3o όροφο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη. Η πρόσβαση είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56).

H Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων, καλούν τις/τους ενδιαφερόμενες/-ους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά και στα τηλέφωνα 2310 020167, 2310 020197

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναγκαία η έγκυρη πληροφόρηση

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, ευνόησαν την εφαρμογή νομοθετικών μέτρων ιδιαίτερα βλαπτικών για τον κόσμο της εργασίας. Οι επώδυνες μεταβολές σε κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα περιόρισαν την κοινωνική προστασία και δημιούργησαν γενικευμένη περιθωριοποίηση και εργασιακή ανασφάλεια σε μεγάλα τμήματα του εργατικού δυναμικού.
Σε αυτό το δυσμενές και αόριστο περιβάλλον καθίσταται αναγκαία η έγκυρη πληροφόρηση εργαζομένων και ανέργων, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Το πρόγραμμα

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι εξειδικευμένοι Νομικοί Σύμβουλοι του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Το Α΄ μέρος (από 17:00 έως 18:30) θα περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Το ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο».

Στο Β΄ μέρος (18:30 έως 21:00) που θα ακολουθήσει μετά τις εισηγήσεις οι νομικοί θα παραμείνουν στο χώρο και θα απαντούν σε ατομικά ερωτήματα (κατόπιν ραντεβού) για θέματα ασφάλισης και συνταξιοδότησης όπως: ενοποίηση ταμείων, πλασματικά έτη ασφάλισης, θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, συντάξεις θανάτου, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις, απασχόληση συνταξιούχων, παράλληλη ασφάλιση, κλπ.

focus fm