ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντικαπνιστική εκστρατεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά

antikapnistiki13319Το κάπνισμα αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της δημόσιας υγείας. Ο Δήμος Παύλου Μελά και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στα πλαίσια των αντικαπνιστικών δράσεων που αφορούν την πρόληψη του καπνίσματος, τοποθέτησε αντικαπνιστικές πινακίδες με το εύστοχο μήνυμα «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς» σε παιδικές χαρές του Δήμου.

Παράλληλα υλοποιεί για 1η χρονιά εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του καπνίσματος στην προσχολική ηλικία. Οι διάφορες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά. Οι δράσεις βασίζονται στις αρχές της βιωματικής-διαδραστικής παιδαγωγικής προσέγγισης. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος.

Απευθύνεται στα μικρά παιδιά, γιατί η προσχολική ηλικία, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, αποτελεί κρίσιμη και ουσιαστική περίοδο για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.

Τα μικρά παιδιά μέσα από τη συμμετοχή στο βιωματικό- διαδραστικό αντικαπνιστικό πρόγραμμα αναπτύσσουν δεξιότητες, γνώσεις, αξίες που ενισχύουν την επιλογή ενός υγιούς τρόπου ζωής. Συγκεκριμένα η δράση περιλαμβάνει αφήγηση και διαθεματική επεξεργασία παραμυθιού, ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων- παντομίμα, τραγούδια, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά.

focus fm