ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μ. Χουρσουλίδου στο «Ξέφωτο» Θεσσαλονίκης

ksefoto15319aΤο Σάββατο 16 Μαρτίου στο «Ξέφωτο» (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), η εξαιρετική Ελληνίδα εκπρόσωπος του ethnic rock Μήδεια Χουρσουλίδου, σμίγει για άλλη μια φορά μουσικές του κόσμου, άλλων πατρίδων και άλλης κουλτούρας, σε ένα μοναδικό «πάντρεμα» μέσα από τη χαρακτηριστική, ιδιαίτερη ερμηνεία της.

Με το ξεχωριστό προσωπικό της ύφος που εκφράζεται μέσα από διαφορετικά μουσικά ρεύματα και επιρροές από rock και jazz παρουσιάζει ένα εκρηκτικό μουσικό, πολύγλωσσο πρόγραμμα, ένα απίστευτο μουσικό ταξίδι για όσους εκτιμούν το καλό τραγούδι κι έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να νιώσουν και να «απογειωθούν»

Aκούσματα παραδοσιακά που σε ταξιδεύουν από την Σμύρνη, στα Βαλκάνια, την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τη Ρωσία φθάνοντας ως τον Καύκασο τον Πόντο την Αρμενία και το Αζερμπαιτζάν, καλπάζοντας δίχως όρια, αγγίζοντας την λευτεριά των τσιγγάνικων ρυθμών. Και μετά, διαδρομές σε τολμηρούς μουσικούς δρόμους, σε rock, jazz ,έντεχνο και κλασικό σε πολλές γλώσσες και κουλτούρες.

Μια μουσική βραδιά γεμάτη ήχους της καρδιάς και μελωδίες της ψυχής, συντροφιά με τρεις εξαιρετικές μουσικούς, την Αρετή Κοκκίνου στην κιθάρα, την Λαρίσα Ζιχάρεβα στο ακορντεόν και την Ευαγγελία Μαυρίδου στο πιάνο.

*Special φιλική συμμετοχή: Χριστίνα Κυριακίδου, ποντιακή λύρα, τραγούδι και Αθηνά Κυριακίδου, νταούλι, τραγούδι.

focus fm