ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε η αναζήτηση σπιτιών από τους φοιτητές στη Θεσσαλονίκη- Που κυμαίνονται τα ενοίκια (Βίντεο)

enoikiastiria11819 minΜε ένα… κουίζ για δυνατούς λύτες, μπορεί να παρομοιασθεί η αναζήτηση σπιτιού για τους φοιτητές, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το πρώτο «κύμα» αναζήτησης σπιτιών, ξεκίνησε από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι βάσεις των πανεπιστημίων, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, από αυτούς- κυρίως- που έχουν μια οικονομική άνεση, τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτιμήσεων Ακινήτων Κώστας Γεωργάκος, στον δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη και στη Σαββατιάτικη εκπομπή του στον Focus fm Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο «κύμα» αναζήτησης, έρχεται το Σεπτέμβριο.

Που οφείλεται αυτό;
«Με την κρίση και τη μείωση των εισοδημάτων, οι γονείς προσπαθούν να εξοικονομήσουν τα χρήματα δύο ή τριών μηνών ενοικίων. Ωστόσο, η ταλαιπωρία είναι μεγαλύτερη και μειώνεται η πιθανότητα να βρουν καταλληλότερο σπίτι και πιο κοντά στα πανεπιστήμια. Το να βρει σπίτι κάποιος στο κέντρο της πόλης και στις τιμές που αναζητά είναι δύσκολο,» εξήγησε στην ίδια εκπομπή ο κ. Γεωργάκος, ο οποίος πρόσθεσε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια στροφή σε περιοχές ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Αύξηση έως 20% στις τιμές ενοικίων

Για αύξηση της τάξης του 10% έως 20% στις τιμές των ενοικίων, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτιμήσεων Ακινήτων Κώστας Γεωργάκος, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη, υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση των σπιτιών είναι αισθητά βελτιωμένη:
« Τα σπίτια διαθέτουν φυσικό αέριο και πολλά είναι επιπλωμένα και γι’ αυτό έχουμε και αύξηση των τιμών. Οι τιμές κυμαίνονται από 5€ έως 8€ ανά τετραγωνικό, ανάλογα με τις παροχές και την κατάσταση του ακινήτου και φυσικά την περιοχή. Αν ένα ακίνητο 50 τετραγωνικών είναι σε πολύ καλή κατάσταση και επιπλωμένο, τότε η τιμή του κυμαίνεται από 380€ έως 400€».

Κ. Γεωργάκος: «Μην δώσετε προκαταβολές»

Ο κ. Γεωργάκος συνέστησε προς τους γονείς και τους φοιτητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δίνουν προκαταβολές:
«Αυτό που πρέπει να προσέξουν είναι να μην δίνουν προκαταβολές, σε κανέναν, αν δεν δουν συμβόλαιο και αν δεν πάνε στο μεσιτικό γραφείο, για να μην έχουμε περιπτώσεις που καταλήγουν σε απάτη».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κ. Γεωργάκου πατώντας εδώ https://www.youtube.com/watch?v=4I5HiVg3P7w&t=2s