ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοτόπουλο με σουσάμι, μέλι, λαχανικά και ρύζι

kotopoulo me sousamiΤο newx.gr σας παρουσιάζει μία ιδιαίτερη συνταγή, για να απολαύσετε κοτόπουλο, με έναν μοναδικό τρόπο. Κοτόπουλο με σουσάμι, μέλι, συνοδευόμενο από λαχανικά και ρύζι.

Υλικά

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κύβους

½ φλυτζάνα του τσαγιού σως σόγιας

1 κουτάλι της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Το newx προτείνει- Φτιάξτε μόνοι σας νόστιμη, σπιτική ταραμοσαλάτα

taramosalataΑπό τα σαλάτες που έχουν «συνδεθεί» με την περίοδο της Σαρακοστής, αλλά εμείς την απολαμβάνουμε οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.

Το newx.gr σας δίνει τη συνταγή για μία χειροποίητη, σπιτική, γευστικότατη ταραμοσαλάτα.

Υλικά

120-125 γραμμάρια ταραμά λευκο

1 φρατζολάκι ψωμί μπαγιάτικο

Κοτόσουπα με αυγολέμονο

kotosoupa31119 min 1Θρεπτική και δυναμωτική, η κοτόσουπα απολαμβάνεται κυρίως όταν πέφτει η θερμοκρασία, αλλά και όχι μόνο. Σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή, για πεντανόστιμη κοτόσουπα με αυγολέμονο.

Υλικά

Μισό κοτόπουλο με τα κόκκαλα

1 κρεμμύδι ολόκληρο και καθαρισμένο

1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες

Δοκιμάστε τα μοναδικά σοκολατένια δαμάσκηνα

damaskina sokolata211217Τη συνταγή για ένα ιδιαίτερο, πανεύκολο, αλλά πεντανόστιμο γλυκό, σας παρουσιάζει σήμερα το newx.gr. Στείλτε μας κι εσείς τις δικές σας συνταγές στο info@newx.gr.

Υλικά

½ κιλό αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

2 κουβερτούρες

Γριβάδι ταβάς

grivadi tavasΣτην Ελλάδα το ομώνυμο φαγητό γριβάδι θεωρείται το κατ΄εξοχήν παραδοσιακό φαγητό στην πόλη της Καστοριάς όταν παρασκευάζεται ταυτόχρονα το ίδιο ψάρι άνω των τριών κιλών.

Πίτα με πράσα και πιπεριές φλωρίνης

pita me prasa kai piperies flwrinisΤο πράσο μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο βολβός του, και χρησιμοποιείται σε σούπες, ως συμπλήρωμα σε πατάτες, με ρύζι (πρασόρυζο), ενώ φτιάχνει και καταπληκτικές σάλτσες. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του κρεμμυδιού αλλά είναι πιο ήπια και πιο γλυκιά.

Καλαμαράκια με ρύζι

καλαμαρακια με ρυζι

Καλαμαράκια με ρύζι...ένα υπέροχο και νοστιμότο πιάτο, που μπορεί να απογειώσει τις αισθήσεις μας!

Μπορούμε να το επιλέξουμε ως κύριο πιάτο ή ως μεζεδάκι.

Υλικά:
-750 γρ. καλαμαράκια (φρέσκα ή καταψυγμένα)

-1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Πρασοτηγανιά με κόκκινο πιπέρι

prasotiganiaΤο πράσο μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο βολβός του, και χρησιμοποιείται σε σούπες, ως συμπλήρωμα σε πατάτες, με ρύζι (πρασόρυζο), ενώ φτιάχνει και καταπληκτικές σάλτσες. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του κρεμμυδιού αλλά είναι πιο ήπια και πιο γλυκιά.

Υλικά (4 άτομα)

Μια μοναδική τούρτα σοκολάτας

gliko katerinas1Είχαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε, ξετρελαθήκαμε φυσικά ζητήσαμε αμέσως τη συνταγή. Μία μοναδική τούρτα σοκολάτας από τα χεράκια της Κατερίνας Μυλοθροπούλου. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

Για το κέικ

Σιμιγδαλένιο κέικ με γιαούρτι και άρωμα μαστίχας

Simigdalenio keik mastixasΟι πίτες με κρέμα και αβγά τύπου γαλακομπούρεκο που φτιάχνονται με γάλα και σιμιγδάλι, αποτελούν παραδοσιακά γλυκά σε όλη την Ελλάδα.
Η συνταγή αυτή διαφέρει, γιατί χρησιμοποιεί γιαούρτι και φυσικά Μαστίχα Χίου.

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC (340ºF).

2. Στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο γάλα και την προσθέτουμε στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε τη Μαστίχα Χίου και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά ακόμα, έως ότου το μίγμα γίνει κρεμώδες.

Το newx προτείνει- Χειροποίητη πατατοσαλάτα

patatoalataΤο newx.gr σας παρουσιάζει μια σειρά από νόστιμες, σπιτικές σαλάτες, που μπορείτε να απολαύσετε μόνοι ή με παρέα.

Η σημερινή μας συνταγή είναι για μία χειροποίητη πατατοσαλάτα.

Υλικά

6 μεγάλες πατάτες

2 μικρά βαζάκια μαγιονέζα (light ή κανονική)

15 αγγουράκια τουρσί

Ξύδι

Κεφτέδες με κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές

keftes me kokkines piperiesΟι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, τρώγονται σε σαλάτες ή μαγειρεμένες. Αποτελούν ένα από τα κύρια υλικά της Ελληνικής κουζίνας, καθώς χρησιμοποιούνται στη χωριάτικη σαλάτα, στα γεμιστά, αλλά και ως συμπλήρωμα σε σάλτσες κ.λ.π.

Υλικά (για 4-5 άτομα):

για τους κεφτέδες: κιμά μοσχαρίσιο ½ κιλό,ψίχα ψωμιού 2 φέτες, 1 αυγό, σκόρδο 1-2 σκελίδες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μαύρο

Μανιτάρια Μαγειρευτά

manitaria mageireftaΤα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας.

Η ενέργεια που θεωρητικά αποδίδουν, όταν καταναλίσκονται ωμά ή μαγειρεμένα, είναι μικρή, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό (90%).