ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πίτα με πράσο και τυρί

prasotiropita1Μία πεντανόστιμη πίτα με πράσο και τυρί.

Υλικά για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι

Αλάτι

Ζάχαρη

Λίγο σπορέλαιο

Βούτυρο

Υλικά για την υπόλοιπη πίτα

1 κιλό πράσα

Φέτα τυρί

Πιπέρι

3 αυγά

Βούτυρο

Εκτέλεση

Αρχικά ανοίγουμε φύλλο. Πως γίνεται αυτό; Ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να γίνει μια μαλακή μάζα και αφήνουμε για 30 λεπτά τη ζύμη να «ξεκουραστεί».

Την κόβουμε σε 8 μπάλες και τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ανοίγουμε τα φύλλα ένα- ένα.

Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε πέντε φύλλα. Λίγο νωρίτερα, έχουμε πλένει, κόψει και ζεματίσει τα πράσα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα πράσα, πιπέρι, αλάτι, τυρί και τρία αυγά και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Στα 5 φύλλα που έχουμε ήδη στρώσει βάζουμε τη γέμιση και «σκεπάζουμε» με τα υπόλοιπα 3 φύλλα. Αν θέλουμε βάζουμε λίγο βούτυρο από πάνω.

Βάζουμε την πίτα στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς, με αέρα, για 40 λεπτά.