ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεντανόστιμο βραστό

brastoΤο βραστό είναι ένα φαγητό που έχει συνδεθεί κυρίως με το κρύο, με το χειμώνα. Ωστόσο, μπορούμε κάλλιστα να το απολαύσουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Το newx.gr, σας παρουσιάζει μία εξαιρετική συνταγή, για ένα πεντανόστιμο βραστό.

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι

1 κουτάλα λάδι

 

1 σελινόριζα

Σέλινο (φυλλαράκια)

3 καρότα

½ κιλό πατάτεςbrasto2

3-4 μικρά κρεμμύδια

2 φωλιές φιδέ

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το μοσχαράκι στη χύτρα, σε σκέτο νερό, με πολύ λίγο αλάτι, για 1 ώρα περίπου, σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει, βγάζουμε το μοσχαράκι και στο ζουμί προσθέτουμε τη σελινόριζα, που την έχουμε κόψει σε 4-5 κομμάτια, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, τις πατάτες και τα κρεμμύδια ολόκληρα, αλλά καθαρισμένα.

Όταν αρχίζουν να βράζουν οι πατάτες, δηλαδή όταν πλέον μπορούμε να τις τρυπάμε, ρίχνουμε τις 2 φωλιές φιδέ. Όταν βράσουν κι αυτά, ρίχνουμε το μοσχαράκι για να «τραβήξει» ζουμί, μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και φυλλαράκια σέλινου.

Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου, πάντα σε μέτρια φωτιά.

focus fm