ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Εναλλακτικά» γεμιστά προτείνει το newx- Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

gemista florinis1Μία εναλλακτική πρόταση, για πεντανόστιμα γεμιστά, σας κάνει το newx.gr. Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης, έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναδοκιμάσει.

Υλικά

Πιπεριές φλωρίνης (μεσαίες ή μεγάλες)

Ρύζι (1 ½ με 2 κουταλιές ανά πιπεριά, ανάλογα με το μέγεθος)

2 κρεμμύδια

Αλάτι

Πιπέρι

gemista florinis2

Σκόρδο

Μαϊντανό

Σάλτσα

Λάδι

Δυόσμο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το ρύζι. Το βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, λίγη σάλτσα, δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και δυο «γύρες» λάδι.

Τα ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε δύο ακόμη «γύρες» λάδι από πάνω, λίγη σάλτσα και νερό μέχρι το μέσο της πιπεριάς.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, με το ταψί στον πάτο του φούρνου. Μετά από μισή ώρα περίπου, όταν αρχίζει να σχηματίζεται στην πιπεριά μια μικρή φλούδα, τις βγάζουμε, τις γυρίζουμε και τις βάζουμε ξανά στο φούρνο για ψήσιμο.

Καλή όρεξη!