ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόστιμη ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

psarosoua1Απολαύστε μία εξαιρετική συνταγή ψαρόσουπας με μπακαλιάρο, μόνο από το newx.gr.

Υλικά (4-5 άτομα)

2 μπακαλιάρους

5 μέτριες πατάτες

2 καρότα

1 σελινόριζα

4 κρεμμύδια μικρά

 

1 ½ φωλιά φιδέ

psarosoupa2

Σέλινο φρέσκο και ψιλοκομμένο

2 αυγά

1 ½ λεμόνι στυμμένο

Λάδι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σχετικά ρηχή, αλλά ανοιχτή (όχι στενή) βράζουμε νερό με λίγο λάδι. Ρίχνουμε τους μπακαλιάρους, τους οποίους έχουμε αλατίσει μισή ώρα πριν. Βράζουμε τα ψάρια για 15 με 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βγάζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.

Στραγγίζουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα αυτή τη φορά, προσθέτοντας νερό, για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια όχι μικρά, τα καρότα σε ροδέλες, τη σελινόριζα σε κύβους, τα κρεμμύδια ολόκληρα και μια κουτάλα λάδι. Τα αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσουν οι πατάτες να τσιμπιούνται, ρίχνουμε το φιδέ και τα αφήνουμε και πάλι να βράσουν.

Όταν δούμε πως αρχίζει να γίνεται το φαγητό μας, ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού αλάτι και το ψιλοκομμένο σέλινο. Όταν τελειώσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, για να μην «κόψει» η σούπα και ανακατεύουμε. Κάνουμε το αυγολέμονο. Σπάμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά μας με πολύ λίγο νερό. Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε σιγά- σιγά ζουμί από τη σούπα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και να προσθέτουμε ζουμί, μέχρι να γεμίσει το πιάτο. Όταν γίνει και αυτό, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ψάρι, προαιρετικά, με μαγιονέζα.

Καλή σας όρεξη!