ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουκάνικα χωριάτικα τηγανιά

tigania loukanikoΜία εξαιρετική συνταγή για να απολαύσετε νόστιμα λουκάνικα, μας έστειλε η αναγνώστριά μας Έφη Μπουικίδου.

Υλικά

2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα με πράσο ή οποιαδήποτε άλλη γεύση

3 πολύχρωμες πιπεριές

1 πιπεριά Φλωρίνης

Λάδι

 

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

1 φλυτζάνα του τσαγιού κόκκινο κρασί

1 κρεμμύδι ξερό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και το αφήνουμε να καεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις καεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε κόψει σε ροδέλες και το τσιγαρίζουμε. Ακολούθως κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το προσθέτουμε.

Μόλις ροδοκοκκινήσει, ρίχνουμε τις πιπεριές, τις οποίες έχουμε κόψει σε πολύ ψιλές ροδέλες. Τα σωτάρουμε όλα μαζί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σάλτσα σόγιας και τ’ αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Μόλις ψηθούν, «σβήνουμε» με το κρασί και τ’ αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμη και μετά από 3-4 λεπτά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Καλή όρεξη!

focus fm