ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγριογούρουνο κοκκινιστό- Οι συνταγές των αναγνωστών μας

agriogourounoΜία εξαιρετική συνταγή για αγριογούρουνο κοκκινιστό, μας έστειλε η αναγνώστριά μας Χαρούλα Βέργου. Στείλτε μας κι εσείς τις δικές σας συνταγές στο info@newx.gr.

Υλικά

Αγριογούρουνο

Ξύδι

1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί

Χυμό από ένα πορτοκάλι

Μπαχάρι σκόνη

Πιπέρι σκόνη

Μοσχοκάρυδο σκόνη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο

1 ½ κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 1 χάρτινο pummaro

2-3 φύλλα δάφνης

1 κύβο κνορ βοδινό

2 κρεμμύδια στο multi

1 σκελίδα σκόρδο

1 καρότο στο multi

Λάδι

Μανιτάρια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Από το βράδυ βάζουμε σε μία χύτρα το κρέας και «σκεπάζουμε» το κρέας με νερό και ½ φλυτζάνα του τσαγιού ξύδι. Το αφήνουμε όλο το βράδυ. Το πρωί κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά, όπως και τη χύτρα.

Βάζουμε το κρέας στη χύτρα και μια «γύρα» ξύδι και βάζουμε το καπάκι όπως στην κατσαρόλα, δηλαδή δεν το κλείνουμε κανονικά. Σε δυνατή φωτιά ψήνουμε το κρέας για 5 λεπτά από τη μια μεριά, γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη και τα ψήνουμε επίσης για 5 λεπτά.

Πετάμε το ζουμί, ξεπλένουμε τη χύτρα και αφήνουμε τα κομμάτια να στραγγίσουν. Ρίχνουμε στη χύτρα τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, τα μανιτάρια (προαιρετικά) και λίγο λάδι και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε το κρέας.

Όταν σωταριστεί κι αυτό, ρίχνουμε το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε από λίγο μπαχάρι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και βαλσάμικο. Αφού πάρουν μια βράση, ρίχνουμε τα ντοματάκια και τα φύλλα δάφνης, 1 ½ ποτήρι νερό και τον κύβο κνορ.

Κλείνουμε καλά τη χύτρα και τη βάζουμε στη δυνατή φωτιά. Μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό για τρία τέταρτα της ώρας.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Καλή σας όρεξη!

focus fm