ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πατατόπιτα με κρεμμύδια και τυριά

patatopitaΕίναι μία από τις πιο νόστιμες πίτες που έχετε δοκιμάσει. Το newx.gr σας προτείνει να φτιάξετε μία πεντανόστιμη πατατόπιτα, με κρεμμύδια και διάφορα τυριά.

Υλικά

6 φύλλα «Διαλεχτή»

4 μέτριες πατάτες βρασμένες

4 μεγάλα κρεμμύδια

2 φλυτζάνες κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γραμμάρια φέτα τριμμένη

3 αυγά

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν

Βούτυρο αγελαδινό φρέσκο

Αλάτι

Πιπέρι

½ σόδα αναψυκτικό

1 κουταλιά της σούπας λάδιpatatopita2

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, με νερό τόσο ώστε να σκεπάζονται τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το εστραγκόν. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου μισή ώρα, σε δυνατή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα κρεμμύδια από τα υγρά, αν έχουν μείνει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δύο αυγά, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα στα κρεμμύδια, ενώ προσθέτουμε τα τυριά, αλλά και τις πατάτες, τις οποίες έχουμε ήδη πολτοποιήσει. Ανακατεύουμε καλά και το μίγμα είναι έτοιμο.

Σε ένα ταψί, βουτυρώνουμε με το φρέσκο, αγελαδικό βούτυρο, τον πάτο, αλλά και το γύρω. Βάζουμε τα τρία φύλλα και προσθέτουμε το μίγμα.

Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα τρία φύλλα. Χαράζουμε την πίτα και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα που έχουμε φτιάξει με τη σόδα (αναψυκτικό), το αλεύρι και το λάδι και ειδικά στα χωρίσματα. Θα κάνει την πίτα μας πιο αφράτη. Με ένα πινέλο, απλώνουμε από πάνω ένα αυγό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με το ταψί στον πάτο, για 20 λεπτά περίπου. Μετά ανεβάζουμε το ταψί μια «σκάλα» πάνω και αφήνουμε να ψηθεί για μία ώρα περίπου.

Καλή όρεξη!

focus fm