ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαιρετικό στιφάδο θαλασσινών

stifado thallasinon1Τα θαλασσινά εκτός από ωφέλιμα είναι και εξαιρετικά νόστιμα και φυσικά μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπους. Σήμερα, το newx.gr σας παρουσιάζει μία μοναδική συνταγή για στιφάδο θαλασσινών, με τη βοήθεια της κ. Λιάνας Δαμιανίδου.

Υλικά

1 κιλό κατεψυγμένα καλαμάρια (καθαρισμένα από μέσα και τεμαχισμένα)

½ κιλό καθαρισμένες γαρίδες

12 μεσαία κρεμμύδια (κομμένα όπως τα κόβουμε για τη σαλάτα)

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 φύλλα δάφνης

Λάδι

1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκιαstifado thallasinon2

4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, με νερό τόσο ώστε να «σκεπάζονται» και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Πετάμε το νερό και σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι, τόσο ώστε να καλύπτεται ο πάτος και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα θαλασσινά, με νερό τόσο ώστε να «σκεπάζονται» και τα βράζουμε. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, ρίχνουμε τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια και σκόρδο, τη δάφνη και αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και προς το τέλος τον μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

focus fm