ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μακαρόνια με κιμά

makaronia me kima25717Παρουσιάζουμε σήμερα μια απλή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή, για λαχταριστά μακαρόνια με κιμά. Εμείς το δοκιμάσαμε με λιγκουίνι και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Υλικά

½ κιλό κιμά

1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σχετικά μεγάλη

½ κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

½ νεροπότηρο κόκκινο κρασί

½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

½ κουτί τοματοπολτό (περίπου 200 ml)

1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (την τελευταία σε ροδέλες) και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν τσιγαριστούν ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και τ’ αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί.

Προσθέτουμε τον κιμά, με πολύ λίγο νερό, για να μην «αρπάξει» ο κιμάς και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Όταν απορροφήσει τη σάλτσα, ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας. Σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ρίχνουμε λίγο λάδι και αλάτι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει το νερό να βράζει, χαμηλώνουμε λίγο φωτιά και ρίχνουμε τα μακαρόνια.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 με 12 λεπτά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Στην άδεια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο φρέσκο βούτυρο. Μόλις κάψει το λάδι, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε.

Καλή σας όρεξη!

focus fm