ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χταποδομακαρονάδα- Οι συνταγές των αναγνωστών μας

makaronia me xtapodiΠοιος δεν λατρεύει τα ζυμαρικά; Ποιος δεν πιστεύει ότι τα θαλασσινά είναι απαραίτητα και υγιεινά για τον οργανισμό μας. Εμείς «παντρέψαμε» αυτές τις γεύσεις, σε μία εξαιρετική συνταγή που μας έστειλε η κ. Ζωή Τοπαλίδου. Χταποδομακαρονάδα λοιπόν. Απολαύστε την!

Υλικά

1 χταπόδι κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

 

1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο ή λευκό

1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

1 δαφνόφυλλο

½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι, σε δυνατή φωτιά. Το χταπόδι βγάζει τα υγρά του και τ’ αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν.

Ακολούθως ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το δαφνόφυλλο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με το χταπόδι και αφήνουμε να βράσουν για άλλα πέντε λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

focus fm