ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοτόπουλο με μέλι και μπίρα

kotopoulo mpira41017aΜία φανταστική συνταγή, για να μαγειρέψουμε με έναν τρόπο διαφορετικό το αγαπημένο μας κοτόπουλο, μας έστειλε ο αναγνώστης μας Δημήτρης Κουλιανόπουλος. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας συνταγή και φωτογραφίες, στο info@newx.gr.

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου

½ κουτάκι μπίρα

2 κουταλιές της σούπας σος σόγιας

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λάδι

Πιπέριkotopoulo mpira41017b

Αλάτι

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το ρίχνουμε στο τηγάνι, όπου προηγουμένως έχουμε κάψει λάδι. Η φωτιά μας είναι στο μέτριο. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει.

Αμέσως μετά βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, αλλά το βάζουμε σε ένα πυρέξ, σκεπασμένο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στο μεταξύ και μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μπίρα, το μέλι, τη μουστάρδα και τη σος σόγιας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι με το κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Καλή σας όρεξη!