ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φρικασέ με μοσχάρι

frikase me mosxari21217Όταν το κρέας «παντρεύεται» με τα λαχανικά, τότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Όπως εξαιρετικό και αγαπημένο είναι το φρικασέ. Το newx σας παρουσιάζει μία μοναδική συνταγή, για φρικασέ όχι με αρνάκι, αλλά με μοσχάρι.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 1 ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

 

4 μεγάλα μαρούλια

Λίγο λάδι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

½ πακέτο άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι

2 αυγά

½ λεμόνι (το χυμό του)

Εκτέλεση

Βράζουμε το μοσχάρι σε χύτρα, με ένα ποτήρι νερό, για μία ώρα περίπου. Δεν πετάμε το ζουμί που θα μείνει στη χύτρα, καθώς θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι ή τα κρεμμυδάκια και το κρέας και τα τσιγαρίζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Πλένουμε τα μαρουλόφυλλα, τα αλατίζουμε και τα ζουλάμε με τα χέρια μας. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα μαρούλια, με το ζουμί από τη χύτρα και ένα ποτήρι νερό.

Μόλις πάρουν μία βράση, ρίχνουμε τα κρεμμύδια ή κρεμμυδάκια από το τσιγάρισμα, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τον άνηθο, το κρέας, αλλά και αλάτι και αφήνουμε να βράσει, για μισή ώρα περίπου.

Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τα αυγά μας, το λεμόνι και μία κουταλιά της σούπας από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπάμε με ένα πιρούνι πολύ καλά και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Καλή σας όρεξη!

focus fm