ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χειροποίητο κιουνεφέ- Μία μοναδική γεύση

glyko12118Μία εξαιρετική συνταγή, συνοδευόμενη από μοναδικές φωτογραφίες, μας έστειλε ο Στέλιος Μπεκιαρούδης, αποδεικνύοντας και το μαγειρικό, αλλά και το φωτογραφικό του ταλέντο. Φτιάξτε κιουνεφέ και εντυπωσιάστε τους όλους. Στείλτε κι εσείς της δική σας συνταγή και φωτογραφίες στο info@newx.gr.

Υλικά

-350 γραμμάρια κανταΐφι

-150 γραμμάρια βούτυρο

-250 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη

-300 γραμμάρια ζάχαρη

-50 γραμμάρια cottage ή κρέμα τυρί (προαιρετικά)

-Φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Για το σιρόπι

-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

-300 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεσηglyko12118b

Χωρίζουμε το κανταΐφι και λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με το χωρισμένο κανταΐφι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Αρχίζουμε να απλώνουμε τα πρώτα 200 γραμμάρια κανταΐφι στο βουτυρωμένο ταψί. Μόλις το απλώσουμε, το πατάμε καλά να κάτσει κάτω.
Έπειτα βάζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, την οποία αν θέλουμε την ανακατεύουμε με 50 γραμμάρια cottage ή κρέμα τυρί για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και πατάμε ξανά να κάτσει. Το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.

Σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και 300 ml νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Καλό θα είναι να κάνουμε πρώτο το σιρόπι, ώστε να προλάβει να κρυώσει.
Απλώνουμε το σιρόπι στο ζεστό γλυκό. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο και γυρίζουμε ανάποδα το ταψί επάνω του. Πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Καλή σας όρεξη!