ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

arnaki me patatesΘέλετε να απολαύσετε πεντανόστιμο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες; Το newx.gr σας παρουσιάζει μία συνταγή για απολαυστικό αρνάκι στο φούρνο. Κι επειδή οι καλές συνταγές, συνοδεύονται από άψογης ποιότητας προϊόντα, προμηθευτήκαμε το αρνάκι μας, από τη φάρμα «Πατμανίδη», που βρίσκεται στο χωριό Πέντε Βρύσες Θεσσαλονίκης. Εξαιρετικό κρέας και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Υλικά

2 κιλά αρνάκι τεμαχισμένο σε μεγάλα κομμάτια για φούρνο

5-6 πατάτες χοντροκομμένες

2-3 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας λάδι

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

½ ποτήρι λευκό κρασί

Βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το αρνάκι και το βάζουμε στο ταψί. Σε κάθε κομμάτι αρνιού, κάνουμε μια μικρή, αλλά σχετικά βαθιά χαρακιά, όπου μέσα βάζουμε λίγο αλατοπίπερο και μισή σκελίδα σκόρδο. Βάζουμε στο ταψί και τις πατάτες.

Σε μια μεγάλη φλυτζάνα ρίχνουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το κρασί και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε κυρίως το αρνάκι με το μείγμα και τις πατάτες και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι από πάνω με το χέρι μας.
Σκεπάζουμε το ταψί με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον πάτο του φούρνου, ο οποίος είναι προθερμασμένος στους 200 βαθμούς.

Μετά από 1,5 ώρα περίπου βγάζουμε το καπάκι. Μισή ώρα μετά, ανεβάζουμε το ταψί μία θέση πάνω από το πάτο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε το περισσότερο ζουμί και αφήνουμε τόσο ώστε να καλύπτεται ο πάτος του ταψιού.
Δέκα λεπτά μετά, γυρίζουμε τα κομμάτια του αρνιού από την άλλη πλευρά, χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και αφήνουμε μέχρι να ξεροψηθεί.

focus fm