ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαχταριστή συνταγή για banofee (μπανόφι)

mpanofi1Φτιάξτε ένα λαχταριστό banofee (μπανόφι) και σας παρουσιάζουμε μία ιδιαίτερη συνταγή.

Υλικά

2 ζαχαρούχα γάλατα

400 γραμμάρια μαύρα μπισκότα Παπαδοπούλου

100 γραμμάρια βούτυρο

400 ml κρέμα γάλακτος

2 συσκευασίες μαύρη σοκολάτα


 

½ φακελάκι σοκολάτα σε κομμάτια- νιφάδες

Εκτέλεση

Βγάζουμε τις ετικέτες από τα ζαχαρούχα, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, τα «σκεπάζουμε» με νερό και βράζουμε για 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, προκειμένου να είναι «σκεπασμένα».

Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε για δύο ώρες μέχρι να κρυώσουν.
Τρίβουμε τα μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι ή σε μια φόρμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, με μια κουταλιά άχνη, για αρκετή ώρα, μέχρι να σφίξει. Τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Κάνουμε μπεν μαρί τις σοκολάτες και τη ρίχνουμε πάνω από τη βάση μπισκότων.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την καραμέλα (ζαχαρούχα) και λίγες νιφάδες σοκολάτας και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνουμε την καραμέλα στο τσέρκι ή τη φόρμα, από πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες κι από πάνω τη σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες.

focus fm