ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοτόπουλο με ρύζι και γλυκόξινη σάλτσα

κοτοπουλο γλυκοξινη σαλτσα

Το κοτόπουλο μας δίνει τη δυνατότητα να το συνδυάσουμε με πολλούς τρόπους και τελικά να βγάλουμε εξαιρετικά γευστικά αποτελέσματα.

Άλλωστε το φιλέτο εκτιμάται ιδιαίτερα από τους καλοφαγάδες λόγω των χαμηλών λιπαρών και των θρεπτικών συστατικών, που διαθέτει.

Το www.newx.gr θα σας παρουσιάσει μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή: κοτόπουλο με ρύζι και γλυκόξινη σάλτσα!

 Υλικά:

κοτοπουλο γλυκοξινη σαλτσα 1

-2 φιλέτα κοτόπουλο

-1 μεγάλο κρεμμύδι

-2 πράσινες πιπεριές

-2 κόκκινες πιπεριές

-100 γρ. καλαμπόκι

-1 knorr κοτόπουλο

-400γρ. μανιτάρια

-3 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι

-6 φλιτζάνια νερό κοτοπουλο γλυκοξινη σαλτσα 2

-λάδι

-αλάτι

-300 γρ. γλυκόξινη σάλτσα

Τρόπος παρασκευής:

Κοτόπουλο: Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο, ενώ αμέσως ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τον κύβο knorr. Αφήνουμε να βράζουν τα υλικά μας μέχρι ρυζινα τραβήξουν το ζουμί τους.

Ρύζι: Ρίχνουμε 60γρ αγελαδινό βούτυρο στην κατσαρόλα για να τσιγαριστεί. Έπειτα ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ρύζι και ανακατεύουμε. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο ζουμί από το κοτόπουλο για περισσότερη μυρωδιά. 

Τέλος, ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό και αλατίζουμε. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Σερβίρουμε το ρύζι σε μεγάλο πιάτο και από πάνω ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά μας.

Βάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα (χρησιμοποιούμε έτοιμη για ευκολία) ξεχωριστά σε ένα μπολ ως ένα μοναδικό γευστικό συμπλήρωμα.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι.

Καλή σας όρεξη!

focus fm