ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα ΙΙ

κοτοπουλο με γλυκοξινη1

Η συνταγή που θα σας παρουσιάσει το www.newx.gr μοιάζει με μια παλαιότερη, ωστόσο υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις.

Γευστικά θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως πολύ καλή, ενώ μπορούμε να την ολοκληρώσουμε εύκολα και γρήγορα.

Για να δούμε τα υλικά μας και πως τη φτιάχνουμε

Υλικά:

-Κοτόπουλο (2 μεγάλα κομμάτια στήθος)

-1 μεγάλο κρεμμύδι

-4 κόκκινες πιπεριές

-4 πράσινες πιπεριές

κοτοπουλο με γλυκοξινη-1 βάζο γλυκόξινη σάλτσα

-1 knorr

-2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι

- 1 Ποτήρι νερό

-Λίγο βούτυρο για το ρύζι (αγελαδινό κατά προτίμηση)

-Κανέλα

-Λάδι

Τρόπος παρασκευής:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια (μέτρια) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες.

Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές (μέτρια κομμένες) και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν, ανακατεύοντας τα με μια ξύλινη κουτάλα.

Τέλος ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και τη γλυκόξινη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.ρυζι

Για το φινάλε προσθέτουμε κανέλα (όση θέλουμε), η οποία θα δώσει στο φαγητό μας μια μοναδική γεύση.

Για το ρύζι χρησιμοποιούμε 2 κούπες μπασμάτι και 4 νερό. Αφού ετοιμαστεί το ρύζι μας, λιώνουμε αγελαδινό βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με κόκκινο κρασί.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει μεράκι και φαντασία.

Καλή σας όρεξη!

focus fm