ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

χαλβας σιμιγδαλενιος

Ένα εύκολο και πολύ νόστιμο σπιτικό γλυκό είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Με λίγα υλικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα εξαιρετικό γλυκό, προκειμένου να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας.

Για να δούμε τα υλικά μας και τον τρόπο προετοιμασίας του σιμιγδαλένιου χαλβά.

Υλικά:

4 κούπες νερό

3 κούπες ζάχαρη

2 κούπες σιμιγδάλι

1/2 κούπα ελαιόλαδο.

Τρόπος παρασκευής:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε. Δεν τα φαίνουμε να βράσουν.χαλβας σιμιγδαλενιος 1

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Με μια ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να ροδίσει.

Μόλις ετοιμαστεί το σιρόπι μας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια.

Δε μας τρομάζει το υλικό μας, που κοχλάζει, απλά προσέχουμε μην καούμε. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να τραβήξει το σιρόπι.

Τέλος, σκεπάζουμε το χαλβά με μια πετσέτα και τον αφήνουμε για 10 λεπτά.

Μπορούμε να τον συνοδέψουμε με κανέλα και καρύδια.

Στείλτε μας τη συνταγή σας στη διεύθυνση info@newx.gr.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι.

Καλή σας όρεξη!

focus fm