ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαλακά πρέτζελ

πρετζελ μαλακα

Τα κουλουράκια είναι μια αγαπημένη γεύση (μικρών και μεγάλων), η οποία μπορεί να μας συνοδεύσει γευστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με τον πρωινό καφέ ή να τα καταναλώσουμε ως ένα υγιεινό σνακ.

Το www.newx.gr θα σας παρουσιάσει σήμερα τη συνταγή, που μας έστειλε η Έλενα Μυρωνίδου, για να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα μαλακά πρέτζελ.

 

Υλικά:

πρετζελ μαλακα1

-250 γρ. αλεύρι (και λίγο ακόμη για τη συνέχεια)

-150 γρ. γιαούρτι αγελαδίτσα

-1 αυγό και ένα κρόκο

-1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-1 κούπα κεφαλοτύρι

-6 κουταλιές λάδι

-2 κουταλάκια μπέικιν

Τρόπος παρασκευής:πρετζελ μαλακα3

Ρίχνουμε τα υλικά μας σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει η ζύμη μας.

Σε περίπτωση, που κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη δίνοντας σχήμα μπαστουνιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Από τη ζύμη κόβουμε κομματάκια και τα πλάθουμε σε σχήμα πρέτζελ. πρετζελ μαλακα2

Αλείφουμε με τον κρόκο (αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε παπαρουνόσπορο ή σουσάμι) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στο πάνω-κάτω για 15 λεπτά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μαλακά πρέτζελ είναι έτοιμα.

Αν έχετε κάποια δική σας συνταγή και θέλετε να τη μοιραστείτε μαζί μας μπορείτε να τη στείλετε στη διεύθυνση info@newx.gr.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι.

Καλή σας όρεξη!

focus fm