ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπιτική μηλόπιτα με άχνη και μαύρη ζάχαρη

apple pieΜηλόπιτα…μοναδική και πολλή νόστιμη συνταγή, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Μηλόπιτα μπορούμε να κάνουμε με πολλούς τρόπους και φυσικά υπάρχουν αρκετές συνταγές. Εμείς θα δούμε μία από αυτές.

Υλικά

-5 μήλα (3 κόκκινα-2 μπανανόμηλα)

-Μισή κούπα μαύρη ζάχαρη

-3 αυγά

-Μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 κούπα γάλα

-Λίγη βανίλιαapples

-5 κουταλιές βούτυρο

- 3 κουταλιές κορν-φλάουερ

-1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ.

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποιούμε ένα πυρίμαχο ταψί και το βουτυρώνουμε. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και στο τέλος κρατάμε το ζουμάκι που έχουν βγάλει.

Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το χυμό που έβγαλαν τα μήλα. Απλώνετε τα μήλα στο ταψάκι, τα περιχύνετε με το μίγμα και τα ψήνετε για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρετε τη μηλόπιτα χλιαρή, ενώ μπορούμε προαιρετικά να ρίχουμε από πάνω κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Καλή σας όρεξη!

focus fm