ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπιτική σοκολατόπιτα

sokolatopitaΤα γλυκά αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Οι γεύσεις απλώς δημιουργούνται καθαρά σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο. Μια γεύση που σίγουρα μπορεί να μας ξετρελάνει είναι η σοκολατόπιτα. Μάλιστα μπορούμε να τη φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι με λίγα υλικά, νόστιμα και οικονομικά.

Υλικά

250 γρ βούτυρο

5 αυγά

1 βανίλια

2 κούπες μαύρη ζάχαρη

zaxari mauri

1 1/2 κούπες αλεύρι για γλυκά

300 γρ σοκολάτα σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)

1 κούπα ζεστό νερό

1 Κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε την ζάχαρη, τη σκόνη σοκολάτας και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά.

Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο γεμίζουμε μία κούπα και την αφήνουμε για το τέλος.

Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την βανίλια και την υπόλοιπη σκόνη σοκολάτας και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.

Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

sokolata skoniΤο ταψάκι μας το βουτυρώνουμε ελαφρά και έπειτα αδειάζουμε με προσοχή το μείγμα της σοκολατόπιτας. Με μια σπάτουλα το απλώνουμε και το ψήνουμε  στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 με 20  λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω το μείγμα που είχαμε κρατήσει σε μια κούπα. Αν θέλουμε μπορούμε να τρίψουμε πάνω από τη σοκολατόπιτα μας έξτρα κουβερτούρα.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι.

Καλή σας όρεξη!

focus fm