ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κεφτέδες με κρεμμύδια και κόκκινες πιπεριές

keftes me kokkines piperiesΟι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, τρώγονται σε σαλάτες ή μαγειρεμένες. Αποτελούν ένα από τα κύρια υλικά της Ελληνικής κουζίνας, καθώς χρησιμοποιούνται στη χωριάτικη σαλάτα, στα γεμιστά, αλλά και ως συμπλήρωμα σε σάλτσες κ.λ.π.

Υλικά (για 4-5 άτομα):

για τους κεφτέδες: κιμά μοσχαρίσιο ½ κιλό,ψίχα ψωμιού 2 φέτες, 1 αυγό, σκόρδο 1-2 σκελίδες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

για το υπόλοιπο φαγητό: κρεμμύδια ξερά 1½ κιλό, πιπεριές κόκκινες 1 κιλό σε ροδέλες, λάδι 1 κούπα, ντομάτες 2 ψιλοκομμένες, 2 δαφνόφυλλα, πιπέρι κόκκινο, νερό 1 κούπα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Κόβετε τις κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα καβουρδίζετε τα κρεμμύδια με το μισό λάδι, το κόκκινο πιπέρι, τις ντομάτες, τις πιπεριές σε ροδέλες και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.

Προσθέτετε μια κούπα νερό. Βράζετε για λίγο ακόμη και αποσύρετε από την φωτιά. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τον κιμά, βρεγμένη και στυμμένη ψίχα ψωμιού, το αυγό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Ζυμώνετε τα υλικά όλα μαζί καλά, να γίνει ομοιόμορφο το υλικό.

Αδειάζετε τα μισοβρασμένα κρεμμύδια με τις πιπεριές σε ταψί, πλάθετε τους κεφτέδες σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας και τους τοποθετείτε πάνω στα κρεμμύδια. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το υπόλοιπο λάδι, τα δύο δαφνόφυλλα και ψήνετε στους 200ο C για δύο ώρες.

focus fm