ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μανιτάρια Μαγειρευτά

manitaria mageireftaΤα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας.

Η ενέργεια που θεωρητικά αποδίδουν, όταν καταναλίσκονται ωμά ή μαγειρεμένα, είναι μικρή, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό (90%).

 

Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωϊκών πρωτεϊνών.

Υλικά (4 άτομα)

500γρ.διάφορα μανιτάρια

1πιπεριά πράσινη

μια κόκκινη

μια κίτρινη και 1 τουρσί

1 ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ντομάτα

λίγο μαϊντανό

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος, τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα και τον μαϊντανό. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Έπειτα, τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση στο ζουμί που αφήνουν τα μανιτάρια και η ντομάτα και τα σερβίρουμε ζεστά με λίγη ρίγανη.

focus fm