ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κολοκυθοκεφτέδες

kolokythokeftedesΕκτός από τα κολοκύθια μαγειρεύονται και οι ανθοί, συνήθως γεμιστοί με ρύζι. Αν και υπάρχει διαφωνία από περιοχή σε περιοχή της χώρας σχετικά με την ονομασία "κολοκυθοανθοί" ή "κολοκυθοκορφάδες", σε γενικές γραμμές οι κολοκυθοανθοί είναι οι αρσενικοί ανθοί της κολοκυθιάς που φυτρώνουν από το στέλεχος του φυτού και είναι μακρύτεροι με λεπτό μίσχο, ενώ οι κολοκυθοκορφάδες είναι οι μικροί ανθοί στην "κορφή" του καρπού.

Υλικά

20-30 κολοκυθοανθούς

1 κολοκυθάκι

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι δυόσμο

1 αυγό

λίγο τυρί τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι

Διαδικασία παρασκευής

Τρίβουμε το κολοκυθάκι, ψιλοκόβουμε τους κολοκυθοανθούς, το δυόσμο, το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός. Βάζουμε το λάδι να κάψει, παίρνουμε με το κουτάλι μία-μία κουταλιά από το χυλό και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν τηγανιστούν και από τις δυο μεριές τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα ζεστά ή κρύα. Αν συνοδεύονται με ούζο ή τσίπουρο η χαρά του ουρανίσκου δεν περιγράφεται.

focus fm