ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φασολάδα με παστό χοιρινό

Fasolada me pasto xoirinoΗ κύρια απασχόληση των κατοίκων της Πρέσπας, σήμερα, είναι η καλλιέργεια των φασολιών. Τα φασόλια της Πρέσπας είναι βραστερά και νόστιμα και θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

4 φλιτζάνια φασόλια πλακέ

1 κρεμμύδι

3 ξερές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

3-4 καρότα

1-2 σκελίδες σκόρδο

1 κιλό παστό ή καπνιστό χοιρινό κομμένο σε μερίδες

λάδι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεβγάζουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με ολόκληρα τα καρότα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Ύστερα από μία περίπου ώρα, βγάζουμε τα μυρωδικά , τα λιώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια.

Προσθέτουμε και το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι που θέλουμε και σε 45 λεπτά περίπου το φαγητό είναι έτοιμο. Εάν προτιμήσουμε το παστό χοιρινό, πρέπει από το προηγούμενο βράδυ να το μουλιάσουμε στο νερό για να φύγει η αλμύρα.

focus fm