ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τούρτα- τάρτα με φράουλες και ζελέ

fraoula1Τούρτα- τάρτα με φράουλες και ζελέ, ένα ελαφρύ και εξαιρετικά γευστικό γλυκό. Τη συνταγή μας έστειλε η αναγνώστριά μας Ζωή Τοπαλίδου.

Υλικά για το παντεσπάνι

4 αυγά

4 φλιτζανάκια μικρά ζάχαρη

4 φλιτζανάκια μικρά αλεύρι

1 κουταλάκι baking powder (μπέικιν πάουντερ)

 

Υπόλοιπα υλικά για το γλυκό

1 σαντιγί σκόνη

1 ποτήρι γάλα

1 ζελέ φράουλα

1 κεσεδάκι φράουλες

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε το αλεύρι.
Σε μία φόρμα 28 εκατοστών βάζουμε μία λαδόκολλα και ψήνουμε το παραπάνω μίγμα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά, ανάλογα βέβαια με το φούρνο.
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση, οριζόντια κι όχι κάθετα. Βράζουμε νερό με ζάχαρη κι όταν σιροπιάζει, το ρίχνουμε στο παντεσπάνι.

Εκτέλεση υπόλοιπου γλυκού

Χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα. Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι το μίγμα και ρίχνουμε από πάνω τις φράουλες, τις οποίες προηγουμένως έχουμε πλύνει και κόψει στη μέση. Ακολούθως το βάζουμε όλο στο ψυγείο και το αφήνουμε.

Ετοιμάζουμε το ζελέ μας, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Δηλαδή, βράζουμε ένα ποτήρι νερό, ρίχνουμε το φακελάκι με τη σκόνη ζελέ, ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνέχεια και ρίχνουμε ένα ποτήρι κρύο νερό.

Αφού το ετοιμάσουμε, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει λίγο όμως. Όταν δούμε ότι έχει πήξει λίγο, το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω στην τούρτα- τάρτα μας και το αφήνουμε στο ψυγείο.