ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι αντί για ζάχαρη

xalvas me meli12118Μία φοβερή και πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σιμιγδαλένιου χαλβά, μας έστειλε η φίλη και αναγνώστρια Δήμητρα Κασμερίδου. Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι αντί για ζάχαρη. Στείλτε κι εσείς της δική σας συνταγή και φωτογραφίες στο info@newx.gr.

Υλικά

-1 ποτήρι λάδι

-2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι

-4 ποτήρια νερό

-400 ml μέλι

Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο- Οι συνταγές των αναγνωστών μας

ospria me melitzanes27218Μία εξαιρετική, Σερραϊκή συνταγή, μας έστειλε η καλή φίλη και αναγνώστρια Μαρία Ζαφειριάδου. Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο. Πραγματικά απολαυστική. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας συνταγή στο info@newx.gr.

Υλικά

Μισό σακουλάκι ρεβίθια

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

arnaki me patatesΘέλετε να απολαύσετε πεντανόστιμο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες; Το newx.gr σας παρουσιάζει μία συνταγή για απολαυστικό αρνάκι στο φούρνο. Κι επειδή οι καλές συνταγές, συνοδεύονται από άψογης ποιότητας προϊόντα, προμηθευτήκαμε το αρνάκι μας, από τη φάρμα «Πατμανίδη», που βρίσκεται στο χωριό Πέντε Βρύσες Θεσσαλονίκης. Εξαιρετικό κρέας και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Αρακάς κοκκινιστός

arakas27717Μία γρήγορη και ελαφριά συνταγή για τον αγαπημένο μας αρακά, σας παρουσιάζει σήμερα το newx.gr.

Υλικά

600 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο

½ κρεμμύδι ξερό μεγάλο ή 1 μικρό

2 πατάτες χοντροκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο

Σπιτική πιπερόπιτα με τυριά και μανιτάρια

piperopita1Είναι μια διαφορετική, αλλά εξαιρετική πίτα. Η πιπερόπιτα με διάφορα τυριά και μανιτάρια, τρώγεται είτε για πρωινό ή για βραδινό και είναι ελαφριά.

Υλικά

6 χειροποίητα φύλλα πίτας «Διαλεχτή»

400 γραμμάρια διάφορα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας (όπως φέτα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι)

8 πιπεριές πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες

Οι συνταγές των αναγνωστών μας- Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καβουρδισμένα αμύγδαλα

xalvas simigdaleniosΜία εξαιρετική συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο, μας έστειλε η αναγνώστριά μας Μαρία Αλικότση. Στείλτε κι εσείς τη δική σας συνταγή, με φωτογραφία, στο info@newx.gr.

Υλικά

Μισό πακέτο σιμιγδάλι χοντρό

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι ηλιέλαιο

Πρασοτηγανιά με κόκκινο πιπέρι

prasotiganiaΤο πράσο μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο βολβός του, και χρησιμοποιείται σε σούπες, ως συμπλήρωμα σε πατάτες, με ρύζι (πρασόρυζο), ενώ φτιάχνει και καταπληκτικές σάλτσες. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του κρεμμυδιού αλλά είναι πιο ήπια και πιο γλυκιά.

Υλικά (4 άτομα)

Μια μοναδική τούρτα σοκολάτας

gliko katerinas1Είχαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε, ξετρελαθήκαμε φυσικά ζητήσαμε αμέσως τη συνταγή. Μία μοναδική τούρτα σοκολάτας από τα χεράκια της Κατερίνας Μυλοθροπούλου. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

Για το κέικ

Λουκάνικα χωριάτικα τηγανιά

tigania loukanikoΜία εξαιρετική συνταγή για να απολαύσετε νόστιμα λουκάνικα, μας έστειλε η αναγνώστριά μας Έφη Μπουικίδου.

Υλικά

2 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα με πράσο ή οποιαδήποτε άλλη γεύση

3 πολύχρωμες πιπεριές

1 πιπεριά Φλωρίνης

Λάδι

Πεντανόστιμη σπιτική σάλτσα

spitiki saltsaΗ κ. Λιάνα Δαμιανίδου, μας έδωσε για μία ακόμη φορά τα… φώτα της, για να φτιάξουμε μία πεντανόστιμη, σπιτική σάλτσα, την οποία μπορούμε να τη συνοδεύσουμε είτε με ζυμαρικά, είτε με οποιοδήποτε άλλο φαγητό μας αρέσει. Στείλτε μας κι εσείς τις συνταγές σας στο info@newx.gr.

Υλικά

3-4 μεγάλες ντομάτες (ξεφλουδισμένες και πολτοποποιημένες)

Κολοκυθοκεφτέδες

kolokythokeftedesΕκτός από τα κολοκύθια μαγειρεύονται και οι ανθοί, συνήθως γεμιστοί με ρύζι. Αν και υπάρχει διαφωνία από περιοχή σε περιοχή της χώρας σχετικά με την ονομασία "κολοκυθοανθοί" ή "κολοκυθοκορφάδες", σε γενικές γραμμές οι κολοκυθοανθοί είναι οι αρσενικοί ανθοί της κολοκυθιάς που φυτρώνουν από το στέλεχος του φυτού και είναι μακρύτεροι με λεπτό μίσχο, ενώ οι κολοκυθοκορφάδες είναι οι μικροί ανθοί στην "κορφή" του καρπού.

Συνταγή για να φτιάξετε φακές

fakes15418Είναι θρεπτικές και ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Ελληνικό τραπέζι και στην Ελληνική διατροφή, αλλά είναι και νόστιμες. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για να φτιάξετε φακές.

Υλικά

2/3 από το σακουλάκι φακές

1 κρεμμύδι μέτριο προς μεγάλο, ολόκληρο και καθαρισμένο

Πεντανόστιμο βραστό

brastoΤο βραστό είναι ένα φαγητό που έχει συνδεθεί κυρίως με το κρύο, με το χειμώνα. Ωστόσο, μπορούμε κάλλιστα να το απολαύσουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Το newx.gr, σας παρουσιάζει μία εξαιρετική συνταγή, για ένα πεντανόστιμο βραστό.

Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι

1 κουτάλα λάδι

focus fm