ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φρικασέ με μοσχάρι

frikaseΌταν το κρέας «παντρεύεται» με τα λαχανικά, τότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Όπως εξαιρετικό και αγαπημένο είναι το φρικασέ.

Το newx σας παρουσιάζει μία μοναδική συνταγή, για φρικασέ όχι με αρνάκι, αλλά με μοσχάρι.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 1 ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Κεφτεδάκια με ούζο

Keftedakia me ouzoΑπό τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων, είναι τα κεφτεδάκια.

Υλικά

½ κιλό κιμάς (μοσχαρίσιος και χοιρινός)

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί άσπρο

1 αυγό

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι αντί για ζάχαρη

xalvas me meli12118Μία φοβερή και πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σιμιγδαλένιου χαλβά, μας έστειλε η φίλη και αναγνώστρια Δήμητρα Κασμερίδου. Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι αντί για ζάχαρη. Στείλτε κι εσείς της δική σας συνταγή και φωτογραφίες στο info@newx.gr.

Υλικά

-1 ποτήρι λάδι

-2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι

-4 ποτήρια νερό

-400 ml μέλι

Ομελέτα με χωριάτικα λουκάνικα

ομελετα με λουκανικα2Τα αυγά είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, που την λατρεύουν οι άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Μάλιστα τα αυγά τα συναντάμε συχνά μέσα σε πολλά φαγητά.

Το newx.gr θα σας παρουσιάσει μια πανεύκολη συνταγή, αυγά-ομελέτα με χωριάτικα λουκάνικα.

Με ελάχιστα υλικά μπορούμε να κάνουμε γρήγορα ένα εύκολο και γευστικό φαγάκι για την οικογένεια ή την παρέα μας.

Για να δούμε τα υλικά μας και τον τρόπο παρασκευής της ομελέτας μας.

Πίτα με πράσο και τυρί

prasotiropita1Μία πεντανόστιμη πίτα με πράσο και τυρί.

Υλικά για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι

Αλάτι

Ζάχαρη

Λίγο σπορέλαιο

Βούτυρο

Τουρλού στο φούρνο

tourlou1Νόστιμο, υγιεινό και άκρως μεσογειακό. Το τουρλού είναι αγαπημένο φαγητό και το newx.gr σας το παρουσιάζει σε μία πεντανόστιμη, εναλλακτική συνταγή.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Πατάτες

Κολοκυθάκια

Μελιτζάνες

Σπιτική τυροσαλάτα

tirosalataΗ τυροσαλάτα είναι ένας πεντανόστιμος και εύκολος μεζές, που κυριολεκτικά θα απογειώσει τη γεύση και την απόλαυση των καλεσμένων σας.

Μάλιστα μπορούμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο να φτιάξουμε υγιεινή, σπιτική τυροσαλάτα.

Για να δούμε μια από τις πολλές συνταγές που υπάρχουν!

Πεντανόστιμοι σπιτικοί λουκουμάδες

loukoumades 2O ελληνικής προέλευσης λουκουμάς, είναι ένα γλυκό δημοφιλές στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.

Φτιάχνεται από ζύμη τηγανισμένη σε καυτό λάδι.

Οι λουκουμάδες έχουν σχήμα σφαιρικό ή κρίκου και περιχύνονται με μέλι ή με σιρόπι, γαρνίρονται με κανέλλα και σε κάποιες περιπτώσεις με ζάχαρη σε άχνη.

Συνταγή για εξαιρετική βασιλόπιτα

vasilopita281217Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα δεν γίνεται. Είναι το κατ’ εξοχήν εορταστικό γλυκό, βάζοντας φυσικά το γνωστό σε όλους, φλουρί. Η φίλη και αναγνώστριά μας Ρένα Λίτσου, μας έστειλε μια συνταγή για εξαιρετική βασιλόπιτα. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας συνταγή και φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας στο info@newx.gr.

Υλικά

600γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

550 γραμμάρια ζάχαρη

6 αυγά

Μια μοναδική τούρτα σοκολάτας

gliko katerinas1Είχαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε, ξετρελαθήκαμε φυσικά ζητήσαμε αμέσως τη συνταγή. Μία μοναδική τούρτα σοκολάτας από τα χεράκια της Κατερίνας Μυλοθροπούλου. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

Για το κέικ

Παπουτσάκια μελιτζάνες με κιμά

papoutsakia melitzanes

 

Υλικά συνταγής

6 μελιτζάνες φλάσκες
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή κονκασέ εμπορίου
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
για την κρέμα μπεσαμέλ

Αλμυρό κέικ με πιπεριές, γαλοπούλα και παρμεζάνα

almiro keik5218Τα κέικ τα αγαπάμε. Είτε είναι γλυκά, είτε αλμυρά. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια εξαιρετική συνταγή, για να φτιάξετε αλμυρό κέικ με πιπεριές, γαλοπούλα και παρμεζάνα.

Υλικά

5 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

4 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλυτζάνα τριμμένη παρμεζάνα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Πρασοτηγανιά με κόκκινο πιπέρι

prasotiganiaΤο πράσο μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο βολβός του, και χρησιμοποιείται σε σούπες, ως συμπλήρωμα σε πατάτες, με ρύζι (πρασόρυζο), ενώ φτιάχνει και καταπληκτικές σάλτσες. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του κρεμμυδιού αλλά είναι πιο ήπια και πιο γλυκιά.

Υλικά (4 άτομα)