ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Πλούσιο» πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο δήμο Νεάπολης- Συκεών

xristougenna neapoli61217Η αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στις τέσσερις Δ. Ε. του δήμου Νεάπολης-Συκεών έχει ήδη αρχίσει και τα μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας σκορπίζονται με χαρά και χαμόγελο σε κάθε γειτονιά, εν αναμονή των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Οι εκδηλώσεις για το άναμμα των δέντρων ξεκινούν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, από τις Συκιές, και συγκεκριμένα από το πάρκο Ελπίδος, παρέα με ένα πολύχρωμο Χριστουγεννιάτικο Τσίρκο με ξωτικά-κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ και πυροτεχνήματα, ενώ ο αγαπημένος Άι-Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά.

Στη χαρούμενη γιορτή ξεχωριστό τόνο θα δώσουν η Παιδική Λαϊκή Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, μαθητές του Ωδείου της Δ.Ε. Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών.

► Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, το δέντρο ανάβει στο Ρολόι στη Νεάπολη. Εκεί συμμετέχουν η Μαθητική Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών καθώς και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Στο άναμμα του δέντρου θα βοηθήσουν οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους!

►Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου η γιορτή για το άναμμα του δέντρου μεταφέρεται στο Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης), στα Πεύκα, στις 6 μ.μ. Εκεί συμμετέχουν οι μαθητές μουσικής από το ΚΔΑΠ Πεύκων, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, το Ειδικό Σχολείο Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», η σχολή χορού «Move up», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου και o Aθλητικός Όμιλος Κορωνίδες Νεάπολης-Συκεών.

► Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το δέντρο ανάβει και πάλι στις 6 το απόγευμα στον Άγιο Παύλο, στο πάρκο Ανθέων. Εκεί συμμετέχουν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών στον Άγιο Παύλο, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου και το Σωματείο «Cheerleaders»

Προσφορά τροφίμων αντί εισιτηρίου

Παράλληλα με τα ανάμματα των χριστουγεννιάτικων δέντρων συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που ετοίμασε ο δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Νεάπολης-Συκεών για μικρούς και μεγάλους, όπου η παράδοση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μπλέκονται γλυκά και αρμονικά με το θρησκευτικό συναίσθημα, δημιουργώντας μια μεγάλη γιορτή αγάπης, χαράς, χαμόγελου και ελπίδας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κεντρική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» θα παρουσιάσει την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι», την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, στις 6 μ.μ.

Σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, σνακ και είδη πρώτης ανάγκης για το θεραπευτήριο «Ο Άγιος Παντελεήμων» και για οικογένειες του δήμου Νεάπολης-Συκεών που έχουν ανάγκη.
Ακολουθεί το πλήρες εορταστικό πρόγραμμα και στις 4 Δημοτικές Ενότητες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΦΩΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Στήνουμε ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο Τσίρκο με μουσικές και τραγούδια, ανάβουμε τα φώτα στις γειτονιές του δήμου. Μαζί μας και τα ξωτικά για να μοιράσουν δωράκια στα μικρά παιδιά!

► Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, Πάρκο Ελπίδος, Συκιές, 18:00
Συμμετέχουν: Η Παιδική Λαϊκή Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, μαθητές του Ωδείου της Δ.Ε. Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών.
Ο Άι Βασίλης θα περιμένει τα γράμματα των μικρών του φίλων στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά.

► Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, Ρολόι, Νεάπολη, 18:00
Συμμετέχουν: Η Μαθητική Χορωδία και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Μαζί μας θα είναι και οι μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης με τις δασκάλες τους!

► Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, Σιντριβάνι (Παπανικολάου με Ειρήνης), Πεύκα, 18:00
Συμμετέχουν: Οι μαθητές μουσικής από το ΚΔΑΠ Πεύκων, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, το Ειδικό Σχολείο Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων με Αναπηρία «ΑΛΛΑΖΩ», η σχολή χορού «Move up», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου και o Aθλητικός Όμιλος Κορωνίδες Νεάπολης-Συκεών.

► Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, πάρκο Ανθέων, Αγ. Παύλος, 18:00
Συμμετέχουν: Οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών στον Άγιο Παύλο, η Φιλαρμονική του Δημοτικού μας Ωδείου και τo Σωματείο «Cheerleaders»

«Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΆΪ ΒΑΣΙΛΗ»

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών θα τα περιμένει στο σπιτάκι του για να παραλάβει έγκαιρα τα γράμματά τους, αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

► ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΡΟΛΟΙ), ΝΕΑΠΟΛΗ
♦ Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, 11:30 – 14:00
Ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά, αστείοι διαγωνισμοί αλλά και θεατρικά σκετσάκια θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σ’ ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο ξεφάντωμα!
♦ Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 11:30-14:00
Τα σκανδαλιάρικα ξωτικά του Άι Βασίλη φέτος τα έχουν κάνει άνω-κάτω! Αντί να κάνουν έλεγχο στα παιχνίδια, ξεκινούν ένα τρελό διαγωνισμό για το ποιος κάνει τα πιο θεαματικά κόλπα με τα παιχνίδια. Στην παρέα τους κι ένας ξυλοπόδαρος!

ART BAZZAR

► Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου- Εγκαίνια στις 19:30
50 εικαστικοί εκθέτουν σημαντικά τους έργα σε χαμηλό κόστος.
Διάρκεια: Έως Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018
Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος» (Λαγκαδά 120 και Δ. Κομνηνού)

ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ «ΚΛΑΔΑΡΙΕΣ»

► Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, Πρεμετής με Επταπυργίου, 18:00
Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα θα ανάψουν οι φωτιές και θα στηθούν οι «Κλαδαριές». Μικροί και μεγάλοι θα μαζευτούμε γύρω από τη φωτιά για να ζεσταθούμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε!
Σε συνεργασία με το Σύλλογο «Χοροστάτες»

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΑΠΗΣ

Αθλητικοί αγώνες με τη συμμετοχή των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. Μαζικού Αθλητισμού και Αθλητικών Συλλόγων. Προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

• ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 9:30-14:30/ ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (Λεχόβου & Μανδηλαρά)

• ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, 18:00/ Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7)

• ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 10:00-14:00/ Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου (Επταπυργίου 150)

• ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 10:00-14:00/ ΔΑΚ Κλειστό Αγίου Παύλου (τέρμα Ανθέων)

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

► Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, 18:00
«Μπαμπάδες με ρούμι» από την Κεντρική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη»
Σε συνεργασία με τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, αντί εισιτηρίου συγκεντρώνουμε τρόφιμα, σνακ και είδη πρώτης ανάγκης για το θεραπευτήριο «Ο Άγιος Παντελεήμων» και για οικογένειες του δήμου μας που έχουν ανάγκη.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

►Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου - 18:00
Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου, Αίθουσα Εκδηλώσεων (προέδρου Μυρώνη 2)
«Η Κοκκινοσκουφίτσα»: Η ομάδα κουκλοθέατρου JINX διασκευάζει το γνωστό παραμύθι. Με την προσθήκη κωμικών στοιχείων η παρακολούθηση γίνεται ευχάριστη ακόμη και για τις πολύ μικρές ηλικίες παιδιών.

►Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου - 18:00
Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών (Κομνηνών 38),
Καλλιτεχνικά χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά.

►Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
♦ 17:30 - Καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά
♦ 18:30 - «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι»
Κουκλοθέατρο με μεγάλες χειροποίητες κούκλες από την ομάδα REDICOLO

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

► Κυριακή 17 Δεκεμβρίου
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών
Δύο δωρεάν προβολές στις 15:00 και 17:00
«Ο γιος του Άι Βασίλη»: Σκηνοθεσία Σ. Σμιθ, Μπ. Κουκ (μεταγλωττισμένη)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΕΩΝ

►Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, 17:30
Με ζύμη, χρώμα και φαντασία δημιουργούμε τα δικά μας στολίδια

►Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 17:30
Κατασκευή Χριστουγεννιάτικου δέντρου με ανακυκλώσιμα υλικά

►Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, 17:30
Με τα ΑμΕΑ της Δ.Ε. Συκεών δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά στολίδια

►Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, 17:30
Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής: Μικροί ζαχαροπλάστες εν δράσει…

►Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, 17:30
Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών με τη συμμετοχή του 4ου Συστήματος Προσκόπων Συκεών και δημιουργία χριστουγεννιάτικης pop up κάρτας

►Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 17:30
«Ο Αστεροκυνηγός», δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού
και αμέσως μετά Κατασκευάζω το δικό μου μόμπιλε

►Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, 17:30
Μαγικά Χριστούγεννα με παραμύθι αγάπης για παιδιά 3-5 ετών

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

►Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, 18:00
Χριστουγεννιάτικη κατασκευή με τη συμμετοχή του 6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης

►Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, 17:00
Μαγικά Χριστούγεννα με παραμύθι αγάπης για παιδιά 3-5 ετών
και στις 18:30 «Η γάτα του Άι Βασίλη», βιβλιοπαρουσίαση από τη συγγραφέα και θεατρολόγο Στέλλα Τσίγγου

►Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, 18:00
Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής: Μικροί ζαχαροπλάστες εν δράσει…
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Για τις εκδηλώσεις στις βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή
στα τηλέφωνα 2310. 217376 (Συκιές) και 2310.635060 (Νεάπολη)

focus fm