ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ στη Θεσσαλονίκη

pagosmio festival xorodion14418Το 8ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ θα διοργανώσει η Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018. Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ που πραγματοποιείται εδώ και οκτώ χρόνια στη Θεσσαλονίκη είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός θεσμός στον κόσμο ως προς τη θεματική και την καινοτομία του και έχει αγκαλιαστεί από χορωδίες από όλο τον κόσμο, από φορείς, συλλογικότητες, προσωπικότητες και κυρίως από το μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης.

 

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν χορωδίες από: Γαλλία, Σουηδία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ουκρανία, Ιορδανία, Σερβία, Βοσνία, Κροατία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Κόσοβο, Τουρκία καθώς και Ελληνικές χορωδίες.
Σημαντική θα είναι επίσης η συμμετοχή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για τις Συναυλίες του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό με ώρες έναρξης: Σάββατο 28 Απριλίου, 19.30 και Κυριακή 29 Απριλίου, 11.00 και 19.30.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ, στις 27 Απριλίου και στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί Σεμινάριο Χορωδιακής Πράξης με εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής, όπως ο Αμερικανός καθηγητής Leonard Raybon και η Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Jasenka Ostojić. Το Σεμινάριο θα έχει ελεύθερη είσοδο, μια προσφορά του Φεστιβάλ προς διευθυντές χορωδιών, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων και χορωδούς της Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

focus fm