ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Connected Music: Η νέα πλατφόρμα music streaming της BMW

Του Γιώργου Δαμιανίδη

bmw connected music Το BMW Group δημιούργησε το Connected Music, την τέλεια πλατφόρμα για ομαλή ενσωμάτωση των υπηρεσιών music streaming των πελατών στο αυτοκίνητό τους.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα παρέχει στους πελάτες απεριόριστη πρόσβαση στις υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής Spotify, Napster ή Deezer, που έχουν αντίστοιχο λογαριασμό, στις προσωπικές τους playlists και ρυθμίσεις.

Η σύνδεση γίνεται μέσω της κάρτας SIM και όχι έμμεσα μέσω smartphone, που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες δεν καταναλώνουν δεδομένα από τα πακέτα κινητής τηλεφωνίας των πελατών.

Η ενσωμάτωση των υπηρεσιών έχει βελτιστοποιηθεί για Λειτουργικό Σύστημα OS 7 και έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των πελατών, ενώ έχουν γίνει και άλλες βελτιώσεις συγκριτικά με την προηγούμενη σύνδεση. Χάρη στην πλήρη ενσωμάτωση, η χρήση υπηρεσιών streaming στο αυτοκίνητο είναι απλή και ξεκάθαρη, όπως με ένα smartphone. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο εδώ είναι η δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών μέσω του BMW Intelligent Personal Assistant (Έξυπνου Ψηφιακού Βοηθού) αλλά και επιλογής ενός συγκεκριμένου ερμηνευτή, τραγουδιού ή άλμπουμ (“Hey BMW, play the track Happy”). Οι χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν πληροφορίες για το τραγούδι που παίζεται εκείνη τη στιγμή ή τα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια (“Play my favourites”) ή να επιλέξουν τη λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής (shuffle).

Για χρήση του Connected Music στην BMW του, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί ο πελάτης με τον προσωπικό του λογαριασμό. Τα αγαπημένα (Favourites) και οι playlists από το συνδεδεμένο λογαριασμό θα συγχρονιστούν αυτόματα, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε προσωπικές playlists και ρυθμίσεις. Μετά την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού, το Connected Music το αποθηκεύει στο σκληρό δίσκο του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου. Επομένως, οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη μουσική τους σε περίπτωση που η σύνδεση διακοπεί.

Το Connected Music αποτελεί τμήμα του Connected Package Professional από τον Ιανουάριο του 2020, που σημαίνει ότι περιλαμβάνεται στα οχήματα για διάστημα τριών ετών από το εργοστάσιο. Δεν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις δεδομένων ή περιαγωγής (roaming) σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες.