ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απ. Τζιτζικώστας: «Η ιστορικότητα, η μοναδικότητα και η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτες»

tzitzi makedonia131019 minΠαρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Προκήρυξη μιας θέσης νηπιαγωγού στο ΚΔΑΠ Ελευθερίου Κορδελιού

proslipseis29118Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού-Ευόσμου (ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε.) σε εκτέλεση της υπ΄ αριθμόν 238/2019 απόφασης του Δ.Σ της καθώς και της ένταξης της δομής ΚΔΑΠ Ελευθερίου -Κορδελιού στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής » του Επιχειρησιακού προγράμματος (ΕΠ ΑΝΑΔ ΔΒΜ) 2014-2020, προκηρύσσει μια θέση Νηπιαγωγού (ΠΕ60) και καλεί όσους επιθυμούν να απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας 10 μηνών για την περίοδο 2019-2020 να εκδηλώσουν ενδιαφέρον υποβάλλοντας αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Εργασίες στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα

ergasies se dromous30118Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας επί της δεξιάς οριογραμμής της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας (και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας), με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών.

Διανομή προϊόντων στους Δήμους Βόλβης & Θερμαϊκού από τη Δευτέρα

dianomi thessaloniki181017Διανομή τροφίμων σε απόρους πραγματοποιεί ο δήμος Βόλβης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα). Η διανομή στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, από τις 9.00 έως τις 13.30, στον Σταυρό (Αρβανιτοχωρίου 8).

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Δέλτα 9, 10 & 11 Οκτωβρίου

dianomi thess271017Ο Δήμος Δέλτα καλεί τους ενδιαφερόμενους την Τετάρτη – Πέμπτη και Παρασκευή 9,10 και 11 Οκτωβρίου, από τις 08:00 έως τις 14:00 στην Χρυσοστόμου Σμύρνης 16 & Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην Σίνδο για να παραλάβουν προϊόντα στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Δήμος Καλαμαριάς: Διανομή τροφίμων στις 15 Οκτωβρίου

dianomi kalamaria191017Στη 16η διανομή τροφίμων θα προχωρήσει ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)». Επισημαίνεται ότι προϊόντα θα παραλάβουν μόνο οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους ότι επιθυμούν να παραλαμβάνουν προϊόντα του ΤΕΒΑ. Η διανομή θα περιλαμβάνει είδη υγιεινής και καθαριότητας.

Δωρεάν τεστ μνήμης στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Θέρμης

ilikiomenoi10919 minΔωρεάν τεστ μνήμης και ενημερωτικές ομιλίες για την άνοια στη Θέρμη και τα Μουδανιά διοργανώνει η Ι.Μ. Κασσανδρείας, σε συνεργασία με τη μονάδα Azheimer του Καρελλείου Ίδρυμα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στα Μουδανιά και την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:30 στη Θέρμη θα γίνονται ενημερωτικές ομιλίες για την άνοια και θα χορηγηθούν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.

Εργασίες στην ενωτική οδό Σίνδου Θεσσαλονίκης το Σάββατο

ergasies se dromous9218Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Ενωτική οδό Σίνδου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

1. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα στο οδικό τμήμα μεταξύ του ισόπεδου κόμβου προς Χαλάστρα έως και τον ισόπεδο κόμβο προς τη βιομηχανική περιοχή Σίνδου με κατεύθυνση προς ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

ΟΑΣΘ: Ιδρύεται η στάση «Ακρόπολη»

oasth281217Μετά από σχετική απόφαση του Ο.Σ.Ε.Θ., ανακοινώνεται ότι ιδρύεται η στάση «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», στο ρεύμα ανόδου της οδού Αργοναυτών, στον αριθμό 28, στην Άνω Πόλη του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ονομασία : ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Κωδικός : Β-06/114 , IVR 01474
Λεωφορειακή Γραμμή : Νο 22

Εργασίες στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, Αεροδρομίου, Μηχανιώνας και Μουδανιών Πέμπτη & Παρασκευή

ergasies se dromous14218Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς στη διασταύρωση με την Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019. Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης οχετών ανοίγματος έως 3 μέτρα και τάφρου ερείσματος για την απρόσκοπτη και καλύτερη απορροή των ομβρίων υδάτων της οδού, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς στη διασταύρωση με την Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (στο ύψος της επιχείρησης «VENMAN») .

Επιχείρηση «καθαρά φρεάτια» στον δήμο Ωραιοκάστρου

katharismos freation91019 minΣε εκτεταμένες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των φρεατίων που βρίσκονται σε κομβικούς οδικούς άξονες εντός οικισμού προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για την προστασία της περιοχής απέναντι στον κίνδυνο των πλημμύρων. 

Η επιχείρηση για τον καθαρισμό των φρεατίων άρχισε σήμερα το πρωί από τη λεωφόρο Δημοκρατίας. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τα συνεργεία που εργάστηκαν για αυτόν τον σκοπό συνέλεξαν από τα φρεάτια μπάζα, ξύλα και κάθε λογής απορρίμματα.

Με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος συναντήθηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

dimarxos oraiokastrou101019 minΤον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου, Αστυνόμο Α’ Παύλο Παπαδόπουλο, δέχθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο γραφείο του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης. Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας, αναλαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευση ότι δήμος και αστυνομία θα συνεργαστούν στενά σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων, που καλύπτει από τον τομέα της πολιτικής προστασίας και τη διαχείριση του ζητήματος με τα αδέσποτα μέχρι την υλοποίηση προγράμματος στα σχολεία για την ενημέρωση και την προφύλαξη των παιδιών αλλά και την οργάνωση εκστρατείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Συνελήφθη ο 40χρονος που απέδρασε από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

dikastiria101019 minΟι άμεσες ενέργειες και οι επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος διέφυγε πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης, από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταχθεί έπειτα από τη σύλληψή του για καταδικαστική απόφαση που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Τρεις νεκροί σε τροχαίο στην επ. οδό Κολχικού- Σοχού- ΙΧ μετέφερε παράνομους μετανάστες

astinomefsi13917Βραδινές ώρες χθες (09-10-2019), στην Επαρχιακή Οδό Κολχικού- Σοχού (με κατεύθυνση προς τον οικισμό Λοφίσκο) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος αλλοδαπός συγκρούσθηκε με αντίθετα κινούμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 34χρονο ημεδαπό. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 33χρονου οδηγού και δύο (2) επιβατών του συγκεκριμένου οχήματος καθώς και ο τραυματισμός τόσο των έντεκα (11) επιβαινόντων σε αυτό όσο και του οδηγού του β’ οχήματος.