ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα

foitites2919 minΤο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους-δικαιούχους του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, ότι από την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων

sxoleia28520 minΜε το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ξεκίνησε ξανά την 1η Ιουνίου 2020 το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων που υλοποιείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένα σημαντικό στήριγμα για αρκετές οικογένειες στη χώρα μας και συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα.

Ξεκίνησαν τα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στους εργαζομένους του Δήμου Παύλου Μελά

test pavlou mela4620 min«Μένουμε ασφαλείς» στον Δήμο Παύλου Μελά ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων και της Πολιτείας, αλλά και με προληπτικές ενέργειες που διασφαλίζουν την υγεία του προσωπικού και των πολιτών που έρχονται σε επαφή με τις δημοτικές υπηρεσίες. Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων και κατόπιν αιτήματος προς τον ΕΟΔΥ, ξεκίνησε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, ο δωρεάν έλεγχος των εργαζομένων του Δήμου Παύλου Μελά, οι οποίοι υποβάλλονται τμηματικά σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού με τη διαδικασία του στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος, στο χώρο του δημοτικού ιατρείου του ΚΑΠΗ Άνω Ηλιούπολης, στην οδό Περικλέους.

Τεστ για τον κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ σε δομές του Δήμου Λαγκαδά την Παρασκευή

test koronoios4620 minΜε πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Λαγκαδά, Ελισσάβετ Κοτσώνη, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, σε υπαλλήλους Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαγκαδά. Συγκεκριμένα κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει ελέγχους στο χώρο του ΚΑΠΗ Λαγκαδά. Η διαδικασία θα συνεχιστεί σε επόμενο χρόνο, για να καλυφθούν και οι υπάλληλοι των υπόλοιπων δομών και υπηρεσιών του Δήμου, που κρίνονται απαραίτητο να υποβληθούν στο εν λόγω τεστ.

Αρνητικές στον κορονοϊό οι πρώτες εξετάσεις εργαζόμενων του Δήμου Καλαμαριάς

koronoios4620 minΑρνητικές στον κορονοϊό ήταν όλες οι προληπτικές εξετάσεις που έγιναν από ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ, σε εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς στις 20 Μαΐου 2020, ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων. Κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων περιορισμού της επιδημίας του κορωνοϊού, είχε έρθει στο Β΄ΚΑΠΗ Κηφισιάς και πραγματοποίησε λήψη δειγμάτων τεστ θετικότητας στον κορονοϊό, στους πρώτους 80 εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίοι εκτίθενται σε συχνή επαφή με ευπαθείς ομάδες που χρήζουν φροντίδας και βοήθειας.

Δήμος Θερμαϊκού: Εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών

dimarxeio thermaikou5320 minΜε μία πλειάδα δράσεων, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον και, κυρίως, αυτό που χαρακτηρίζει την περιοχή μας, τη θάλασσα, ο Δήμος Θερμαϊκού τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Κλειστή η αγορά στο Δήμο Θέρμης ανήμερα του Αγ. Πνεύματος

agora thermi4620 minΗ Ένωση επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Θέρμης ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, ότι τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, όλα τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά και στο Δήμο Θέρμης σύμφωνα με την υπ.αρ. 22/19777/10-05- 2002 απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η οποία δεν έχει ανακληθεί.

ΕΛ.ΑΣ.: Νέα τηλεφωνική γραμμή και e - mail για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς τη φυσική παρουσία

astinomia metra30320 minΗ ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους πολίτες και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ψηφιακή εποχή, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για μείωση της γραφειοκρατίας και αυτοματοποίηση της υπηρεσιακής λειτουργίας, προχωρώντας στη δημιουργία ηλεκτρονικών διευθύνσεων ( e - mail ) και τηλεφωνικών γραμμών επαφής και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Συνεχίζονται οι εργασίες στην επ. οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Στροφής Χορτιάτη

ergasies se dromous29118Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Στροφής προς Χορτιάτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 και από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έως την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020.

ΕΥΑΘ: E-μεταβιβάσεις από σήμερα

eyath22917Ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα οι καταναλωτές τα αιτήματά τους για μεταβίβαση δικαιωμάτων υδροληψίας, συναλλαγή η οποία τον τελευταίο μήνα αποτελεί και τον μεγαλύτερο όγκο υποθέσεων που διεκπεραιώνονται στα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Αγγελάκη, μαζί με τους διακανονισμούς οφειλών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του δήμου Θέρμης που επλήγησαν από την κακοκαιρία

thermi zimies4620 minΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την κακοκαιρία της 21ης Μαΐου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά το αίτημα το οποίο υπέβαλλε ο δήμος Θέρμης προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Μίκρας, η Δημοτική Ενότητα Θέρμης και η Κοινότητα Αγ. Παρασκευής της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών.

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος

zervas xatzidakis3620 minΜε μεγάλη ατζέντα θεμάτων προσήλθε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη συνάντηση που είχε χθες, Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να θέτει στο επίκεντρο κορυφαία ζητήματα σε τρεις βασικούς άξονες και συγκεκριμένα σε αυτούς της χρηματοδότησης έργων από το Πράσινο Ταμείο, της αντιμετώπισης πολεοδομικών ζητημάτων υψηλής προτεραιότητας και της προώθησης σειράς νομοθετικών ρυθμίσεων για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.