ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Οι γειτονιές και τα πάρκα στα… χέρια των πολιτών

neapoli parka17120 minΟι γειτονιές και τα πάρκα γίνονται πλέον υπόθεση των περιοίκων και των χρηστών τους, όχι μόνο σε επίπεδο χρήσης, που ούτως ή άλλως αυτή κατάσταση υφίσταται, αλλά σε επίπεδο σχεδιασμού, αναδιαμόρφωσής τους και διαδραστικής «εκμετάλλευσής» τους! «Όχημα» για τη μετάβαση σε μια νέα… εποχή αναμένεται να αποτελέσει ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ξεκινώντας πιλοτικά από τη Δ.Ε. Συκεών.

Νέα διανομή προϊόντων στο Δήμο Παύλου Μελά την ερχόμενη εβδομάδα

dianomi thermaikos271017Η Π.Ε. Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης (δυτικό τμήμα) σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά θα μοιράσει είδη παντοπωλείου και είδη ΒΥΣ (είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής), του επισιτιστικού προγράμματος (ΤΕΒΑ).Τα προϊόντα θα δοθούν σε δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν επιλέξει στην αίτηση τους να λάβουν και προϊόντα μέσω ΤΕΒΑ. Η διανομή των προϊόντων θα γίνει στο Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων Καραολή Δημητρίου 3 και Λευκωσίας, (όπισθεν Δημαρχείου, Σταυρούπολη).

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου

sintakseis16719 minΤο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ αποφάσισε να καταβληθούν νωρίτερα οι συντάξεις του Φεβρουαρίου 2020, για διευκόλυνση των συνταξιούχων, λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου που προκύπτει από την πληρωμή των συντάξεων του Ιανουάριου 2020.

Αφαίρεση διπλώματος σε όσους οδηγούν σε ΛΕΑ- Αυστηροποίηση του ΚΟΚ προανήγγειλε ο Κ. Καραμανλής

fanaria17120 minΤην αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την οδική συμπεριφορά των πολιτών, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS- Μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα

farmaka10318Στην αναμονή έως και 20-25 ημέρες για να βρεθεί το αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο βρίσκονται εκατοντάδες ασθενείς στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών που δεν καταφέρνουν ποτέ να βρουν το πολυπόθητο φάρμακο, το οποίο είναι σε έλλειψη και δεν αντικαθίσταται με άλλο, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να επισκεφθούν εκ νέου το γιατρό τους για να τους αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή.

Ξεκινά η συντήρηση και επισκευή της πλατείας Παραμάνα στη Θέρμη

plateia paramana17120 minΣτοχευμένες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Κεντρική πλατεία της Θέρμης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “συντήρηση και επισκευή της πλατείας Παραμάνα στη Θέρμη” , με ποσό σύμβασης 320.000 Ευρώ.

Εργασίες στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ευζώνων από τη Δευτέρα

ergasies se dromous29118Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Πότε θα πληρωθούν το ΚΕΑ και τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα

epidomata8917Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Τρίτος μαθητικός διαγωνισμός φωτογραφίας από την «Ανατολική Α.Ε.» Θεσσαλονίκης

fotografia201017Στροφή στις συνήθειες, στη συμπεριφορά, στον τρόπο σκέψη μας. Μέσα από έναν διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου καταγράφουν το μέλλον που θέλουν φωτογραφίζοντας το παρόν. Γνωρίζουμε τη βιώσιμη διαχείριση πόρων, οραματιζόμαστε και υιοθετούμε τον εναλλακτικό τρόπο ζωής στις πόλεις. Το κίνητρο δίνει η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία με την διοργάνωση του διαγωνισμού φωτογραφίας «Το μέλλον που θέλω- Βιώσιμη διαχείριση πόρων», μας παρακινεί να ασχοληθούμε με την τέχνη της φωτογραφίας και όχι μόνο.

«Πράσινο φως» από το ΥΠΑΑΤ για τη συνδεδεμένη των ζαχαρότευτλων

teftla201017Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην τευτλοπαραγωγή της χώρας, αποφασίζει την χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους παραγωγούς ζαχαροτεύτλων. Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Βορίδη, η οποία συνυπογράφεται και από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Σκρέκα, αίρει υποχρεώσεις των τευτλοπαραγωγών που απορρέουν από υπουργική απόφαση, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να μην ακολουθήσουν για το έτος 2019 τα όσα σχετικά προβλέπονται και αφορούν τις υποχρεώσεις της ΕΒΖ προς αυτούς, εξαιτίας «γεγονότων εξαιρετικής περίστασης».

Την Αικ. Σακελλαροπούλου πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης για ΠτΔ

sakellaropoulou15120 minΤην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γεννήθηκε το 1956, είναι Ελληνίδα δικαστικός που από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.