ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι πρέπει να κάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι για να λάβουν την επιστροφή πετρελαίου

agrotes16Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

Το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο, για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, εξακολουθεί να απασχολεί τη συγκεκριμένη παραγωγική τάξη. Έχει «χυθεί πολύ μελάνι» για το τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, ποιοι έχουν πληρωθεί, αν έχουν πληρωθεί, γιατί δεν έχουν πληρωθεί. Το newx.gr παρακολουθεί και αυτό το θέμα στενά και με ρεπορτάζ, καλύπτει όλο το «φάσμα» του θέματος.

 

Νέες πληροφορίες, ωστόσο, έρχονται στην επιφάνεια, καθώς αγρότες επικοινώνησαν με το newx.gr, αναφέροντας πως πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία, προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν την επιστροφή του πετρελαίου, όσοι δεν την έχουν λάβει μέχρι σήμερα.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι;
Θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες ανήκουν φορολογικά, να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και μία φωτοτυπία από το βιβλιάριο καταθέσεών τους.
Στις Δ.Ο.Υ. θα τους δοθεί μία αίτηση προκειμένου να τη συμπληρώσουν. Θα πρέπει, λοιπόν, να συμπληρώσουν την αίτηση και να δώσουν το αντίγραφο του βιβλιαρίου καταθέσεών τους.
Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη, ειδάλλως, οι αγρότες δεν θα λάβουν την επιστροφή του πετρελαίου.