ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Απ. Τζιτζικώστας;

tzitzikostasΡεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

Με το… βλέμμα στραμμένο στο Δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται να λειτουργεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κάτι που αποτυπώνεται στη μέχρι σήμερα λειτουργία του και στις μέχρι σήμερα επιλογές συνεργατών.

Μετά την εκλογή του νέου προέδρου στο περιφερειακό συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως, παρά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, ο κ. Τζιτζικώστας προσβλέπει πια στη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έχοντας στο… ενεργητικό του ως περιφερειάρχης το ανύπαρκτο έργο στους- εκτός Θεσσαλονίκης- νομούς, με μικρή διαφορά σε αυτόν της Χαλκιδικής και με δυσαρεστημένους το σύνολο των συμβούλων από τους υπόλοιπους έξι νομούς εκτός Θεσσαλονίκης, δεν φαίνεται να πιστεύει μέσα του πως μπορεί να ξανακερδίσει την περιφέρεια και κυρίως να πετύχει και πάλι ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 70% κι έτσι «κλείνει το μάτι» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Αυτό διαπιστώνεται και από το γεγονός πως έχει ρίξει όλο το βάρος των έργων στη μητροπολιτική Π.Ε. Θεσσαλονίκης και θεωρεί πως με την ανάδειξη και μόνο στην προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου κάποιον εκτός Θεσσαλονίκης, θα ικανοποιήσει και την υπόλοιπη περιφέρεια.

Χαρακτηριστικές είναι δηλώσεις ανθρώπων του περιβάλλοντος του, ότι «δεν μας απασχολούν οι άλλοι νομοί, αφού π.χ. ένας Δήμος της μείζονος Θεσσαλονίκης είναι μεγαλύτερος από το Κιλκίς, ένας άλλος από την Πέλλα, η οποία εδώ και μήνες είναι ακέφαλη, από την Πιερία κτλ.».

Αυτό, όμως, που φαίνεται να τους διαφεύγει είναι ότι στη Θεσσαλονίκη δεν ζουν γηγενείς Θεσσαλονικείς μόνο, αλλά και 300.000 Σερραίοι, 100.000 από την Πέλλα, άλλοι τόσοι από την Ημαθία, 80.000 Πιερείς, Χαλκιδικιώτες και Κιλκισιώτες.
Όλοι αυτοί έχουν σχέση με τον τόπο καταγωγής τους, άμεσα ή έμμεσα.

Βέβαια, ο κ. Τζιτζικώστας θα κάνει άλλη μια αλλαγή θεματικών αντιπεριφερειαρχών και εκεί θα έχει την ευκαιρία να μας επιβεβαιώσει ή να μας διαψεύσει για την πορεία του προς το δήμο Θεσσαλονίκης ή την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.

Βέβαια, να μην παραβλέπουμε και τις πιθανές εθνικές εκλογές, εν τω μεταξύ, και τη σχεδόν βέβαιη μεταπήδησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, εντός Ελλάδας ή εντός Ευρώπης.
Εν κατακλείδι, αυτό που σίγουρα διαφαίνεται είναι πως επικρατεί μία σύγχυση στο κεφάλι του κ. Τζιτζικώστα, σχετικά με το πολιτικό του μέλλον και την πολιτική πορεία που θέλει να διαγράψει.