ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη Γ. Τσιρώνη στη φάρμα γαϊδουριών του Δ. Παπλιάκα στη Νιγρίτα (VIDEO)

tsironis sti farma papliakaΜία γρήγορη στάση στο νομό Σερρών, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβανόταν ο προορισμός στο επίσημο πρόγραμμα της περιοδείας του, έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. Από την Τετάρτη ο κ. Τσιρώνης βρίσκεται σε περιοδεία στους νομούς Έβρου, Δράμας και Θεσσαλονίκης και το απόγευμα της Πέμπτης έκανε μία σύντομη στάση στο νομό Σερρών και επισκέφθηκε τη φάρμα γαϊδουριών του κ. Διογένη Παπλιάκα.


 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήρε την προσπάθεια του κ. Παπλιάκα υπογραμμίζοντας πως καταβάλλει μια πολύ σπάνια προσπάθεια στην Ελλάδα, να εκθρέψει το γαϊδουράκι μας και πρόσθεσε πως είναι γνωστά, κυρίως στους παλαιότερους, τα οφέλη του γάλακτος που παράγεται από τα γαϊδουράκια.

«Το γάλα της γαϊδούρας είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον προϊόν, πάρα πολύ ωφέλιμο για τα παιδιά, έσωσε πάρα πολλά παιδάκια στην κατοχή και νομίζω αυτή η προσπάθεια πρέπει να στηριχτεί και να βοηθηθεί από την πολιτεία, για να έχουμε έναν ακόμη παραγωγικό πλούτο στη χώρα. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να το διαδώσουμε, να δούμε αν μπορεί να ενταχθεί σε κάποια προγράμματα. Υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτό το προϊόν διεθνώς. Με αυτή την έννοια θα μπορούσαμε θαυμάσια να δούμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι ενδιαφέρον υπάρχει και αν υπάρχουν προγράμματα,» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Από την πλευρά του, ο κ. Διογένης Παπλιάκας υπογράμμισε τα εξής:
«Η πολιτεία άρχισε να ενδιαφέρεται για τα ζώα αυτά που μέχρι τώρα ήταν απαξιωμένα. Είναι πλέον ενημερωμένος από πρώτο χέρι ο αναπληρωτής υπουργός και ξέρει πως υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει η χώρα. Προσδοκούμε πολλά από τον κ. Τσιρώνη. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί στα αιτήματά μας».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις, από το ρεπορτάζ του ΤΗΛΕ Επιλογές Σερρών και του συναδέλφου Δημήτρη Κώττα
https://www.youtube.com/watch?v=g_vMtapDoZ8