ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καμπανάκι» χτυπούσαν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης στην εκπομπή «Τα λέμε» και στη Χρ. Τσόρμπα 20 μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα

metro thessalonikisΠροφητική αποδείχθηκε δυστυχώς η συνέντευξη του προέδρου σωματείου εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης Χάρη Κυπριανίδη, στη Χριστίνα Τσόρμπα και στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» της ΒΕΡΓΙΝΑ TV, 20 μόλις ημέρες πριν το τραγικό δυστύχημα που έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ο άτυχος 50χρονος χειριστής του γερανού.

Ο ίδιος, στις 24 Φεβρουαρίου 2017, χαρακτήριζε τις συνθήκες εργασίας στο μετρό Θεσσαλονίκης «περίεργες και λίγο βιαστικές» σημειώνοντας πως «δε δίνουν τη σημασία που πρέπει στην ασφάλεια και την υγιεινή». Σημειώνοντας ότι υπήρξαν θανατηφόρα ατυχήματα και πάρα πολλοί τραυματισμοί, επισήμανε ότι λόγω της βιασύνης «παραβλέπονται πολλά τα οποία μπορούν να αποβούν μοιραία..» με την οδυνηρή διαπίστωση ότι «πολλά αφήνονται στην τύχη..».

Ο κ. Κυπριανίδης όταν ρωτήθηκε για τις ενέργειες που έκαναν ως σωματείο ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας αποκάλυψε ότι εδώ και χρόνια, ζητάνε συνεχώς από το Υπουργείο Εργασίας να οριστεί ένας άνθρωπος ο οποίος θα μπορεί να είναι μέσα στο έργο ώστε να έχει καλύτερη πρόβλεψη και παρακολούθηση των συνθηκών αλλά «δυστυχώς δεν γίνεται δεκτό».

Δείτε το απόσπασμα
https://www.youtube.com/watch?v=p9-jEfDI0vQ&feature=youtu.be