ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοινόχρηστα ποδήλατα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

podilata3817Από τον ποδηλατικό σταθμό της Πλατείας Δημαρχείου Ευόσμου δόθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου η εκκίνηση για την έναρξη λειτουργίας του συστήματος αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα, μελών της διοίκησης, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου έγινε η παρουσίαση του αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης των 42 δημοτικών ποδηλάτων κοινής χρήσης τα οποία προμηθεύτηκε ο δήμος και είναι πλέον διαθέσιμα για όλους τους δημότες.


 

"Από σήμερα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου κάνει το ποδήλατο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών και φέρνει στους δρόμους της πόλης μας τα κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα. Πρόκειται για μια σύγχρονη και πρότυπη υποδομή, μια υποδομή αναγκαία και απαραίτητη για μια πόλη που θέλει να βαδίσει μπροστά και να διαμορφώσει συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον" δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

"Μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος όλοι οι ενήλικες πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου μας και αφού προηγουμένως έχουν αποκτήσει την ειδική ηλεκτρονική κάρτα, μπορούν να ενοικιάσουν τα δημοτικά ποδήλατα να περιηγηθούν στους δρόμους και στους ποδηλατοδρόμους του δήμου και να τα επιστρέψουν πάλι πίσω, σε έναν από τους 5 ποδηλατικούς μας σταθμούς" τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Ανδρεάδης.

Συγκεκριμένα τα 5 σημεία στάθμευσης των Δημοτικών Κοινόχρηστων Ποδηλάτων βρίσκονται:

●Υπαίθριο Γυμναστήριο της Οδού Α. Τρίτση στο ύψος της οδού Σμύρνης

●Υπαίθριο Γυμναστήριο της Οδού Α. Τρίτση στο ύψος της οδού Λεύκης

●Οδός Ευφροσύνης (απέναντι από το σχολείο)

●Οδός Πεύκων (άνωθεν Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής) και

●Πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου

Φορέας υλοποίησης του συστήματος αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚΕ κ. Ζαχαρία Σεμερτζίδη η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται στο Δημαρχείο Ευόσμου (οδός Παύλου Μελά 24, ώρες: 8.00πμ - 14.00μμ.), όπου γίνεται η εγγραφή και η έκδοση της ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας EasyBike, με την οποία οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση των δημοτικών ποδηλάτων.

Δικαιολογητικά για την εγγραφή

• Αντίγραφο 2 όψεων Αστυνομικής Ταυτότητας
• Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, ύδρευσης, τηλεφωνίας, κλπ).

Πληροφορίες για τη λειτουργία του συστήματος δίδονται στην ιστοσελίδα: http://kordelio-evosmos.easybike.gr/.