ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σημαντική διάκριση του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου- Κορδελιού

gel kordeliou15519Ακόμη μία σημαντική διάκριση κέρδισε ομάδα μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Ελευθερίου-Κορδελιού. Συγκεκριμένα τρία μέλη της ομάδος CanStar του 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού πήραν μέρος στο διαγωνισμό Moon Camp Challenge της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESΑ) και αφού πέρασαν στην Κατηγορία 2, δηλαδή στην κατηγορία που αφορούσε μαθητές από κράτη μέλη της ESA (ηλικίες 13-18), κατόρθωσαν να επιλεχθούν αρχικά στις 10 καλύτερες συμμετοχές και τελικά να αποσπάσουν το 2ο βραβείο.

Η επιτυχία είναι πολύ σημαντική καθώς στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού 535 μαθητές από τα 15 κράτη μέλη της ESA κλήθηκαν να σχεδιάσουν μια βάση για αστροναύτες που θα διαμείνουν στη Σελήνη με τη χρήση ειδικών και καινοτόμων σχεδιαστικών εργαλείων 3D της εταιρίας Autodesk 3D.

Να σημειωθεί δε και ότι ο διαγωνισμός ήταν και υπό την αιγίδα της γνωστής εταιρίας AIRBUS.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β Λυκείου Κλαϊντι Σάκα, Ιωαννίδη Γιάννη και Κατερίνα Σεβαστίδου και ήταν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής του σχολείου Νίκου Κυριαζόπουλου.

Για την επιτυχία τους αυτή, οι μαθητές μεταξύ άλλων, θα βραβευτούν με την απόκτηση ενός 3d εκτυπωτή αλλά και θα έχουν και την μεγάλη τιμή και ευκαιρία να συνομιλήσουν για μισή ώρα περίπου μέσω videoconference με τον Άγγλο αστροναύτη Tim Peake.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό Moon Camp μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ESA.