ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αν. Πατερνά: «Κινδύνευε να ‘πεθάνει’ το νοσοκομείο Άγιος Παύλος» (Βίντεο)

agios pavlos7819 minΈνα αίτημα χρόνων έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Το ιδιοκτησιακό πρόβλημα που ταλαιπώρησε το Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, έκλεισε οριστικά με την εγγραφή των τίτλων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο Καλαμαριάς.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Αναστασία Πατερνά, μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη και στη Σαββατιάτικη εκπομπή του, στις 10 Αυγούστου, στον Focus fm Θεσσαλονίκης, περιέγραψε με τα μελανότερα «χρώματα» την υφιστάμενη κατάσταση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχουν οκτάκλινοι θάλαμοι, δεν υπάρχουν τουαλέτες και η κατάσταση είχε γίνει ασφυκτική.

«Ήταν ένα νοσοκομείο που θα πέθαινε αν συνέχιζε αυτή η κατάσταση,» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πατερνά στον δημοσιογράφο Γιώργο Δαμιανίδη, προσθέτοντας πως πρόκειται για το μοναδικό νοσοκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετεί και τη Χαλκιδική και το μόνο που διαθέτει ιδιαίτερα σημαντικές μονάδες, όπως η ρευματολογική κλινική και η πολύ καλή ορθοπεδική.

Αυτό που χρειαζόταν, σύμφωνα με τη Διοικήτρια του νοσοκομείου, ήταν πολιτικές αποφάσεις και η αρχή έγινε στις 30/3/2018, οπότε με τις συνεχείς προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου, λοιπών φορέων της τοπικής κοινωνίας, του Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και του Υπουργείου Υγείας εντάχθηκε στο Ν. 4530 νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το οικόπεδο και τα επ’ αυτού κτίσματα περιέχονται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος».

Οποιαδήποτε επέκταση ή ανακατασκευή των κτιριακών του εγκαταστάσεων, συμμετοχή σε ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση, όπως και η ανέγερση της νέας πτέρυγας 200 κλινών που προβλέπεται στη ρυθμιστική μελέτη του Νοσοκομείου, τώρα πλέον μπορούν να υλοποιηθούν.

Για να ακούσετε ολόκληρη της συνέντευξη της κ. Πατερνά, πατήστε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=fAY9bPIhw58